Rukovodsko Skupštine TK sastalo se sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović je danas sa svojim zamjenicima Lejlom Vuković i Borisom Krešićem, primio u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u BiH, na čelu sa šefom kancelarije u Tuzli, Damirom Gnjidićem.

Gospodin Gnjidić je čestitao predsjedniku i zamjenicima na imenovanju u rukovodstvo Skupštine, te zaželio uspjeh u radu.

Istaknuto je da je saradnja između Skupštine Tuzlanskog kantona i Misije OSCE-a u BiH bila na izuzetnom nivou te da se i u narednom periodu očekuje nastavak takve saradnje, naročito na poljima unapređenja demokratskih prava, vladavine zakona i prava marginaliziranih grupa. Poseban akcenat je tokom susreta stavljen na temu borbe protiv korupcije, gdje je ocjenjeno da su neophodni značani iskoraci u borbi protiv ove degenerativne pojave u društvu.

Predsjednik i zamjenici Skupštine Tuzlanskog kantona iznijeli su planove budućeg djelovanja novoformirane vlasti, te da će se aktivnosti morati odvijati ubrzanim tempom s obzirom na vrijeme koje je preostalo za realizaciju zacrtanih ciljeva, a to su prije svega unapređenje zakonske regulative naročito u segmentu zdravstva i obrazovanja, putna deblokata Tuzlanskog kantona, borba protiv korupcije, i dr.

Predstavnici Misije OSCE-a stavili su na raspolaganje svoje resurse, a rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je istaklo da su otvoreni za svaki vid saradnje koji doprinosi poboljšanju života građana Tuzlanskog kantona.