21.7 C
Tuzla
30.09.2022.

Sa skupa SDA iz MZ Simin Han poručeno:  SDA je jedini siguran izbor za izazove koji su pred nama

U povodu sinošnjeg drugog predizbornog skupa Gradskog odbora SDA Tuzla održanog u SImin Hanu, Služba za informisanje uputila je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Sinoć (17.09.2022.) je u MZ Simin Han održan drugi predizborni skup Gradskog odbora SDA Tuzla u okviru kampanje za predstojeće izboreNa skupu, sa kojeg je poručeno da SDA nije savršena, ali je sigurno stranka koja će bolje od drugih brinuti za Bosnu i Hercegovinu i raditi za njenu dobrobit, predstavljeni su kandidati GO SDA Tuzla za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima u BiH.

Predsjednik GO SDA Tuzla i kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Salko Zildžić, u svom govoru je istakao da je itekako važno da interese države u Predsjedništvu BiH čuva Bakir Izetbegović.

  • Rekli su mudri, da kada hoćete da znate ko je na pravom-ispravnom putu, onda pogledajte u koga su uperene strijele neprijatelja. Pored dokazanih neprijatelja države imamo i takozvanu ujedinjenu opoziciju i 11 političkih patuljaka koji bi trebalo da su s nama, ali zbog borbe za vlast nisu. Oni više vole vlast nego što vole ovu državu i više mrze SDA nego što vole ovu državu. Kod koga se ovakva ljubav i mržnja sastanu tu hajra nema ni za koga. Kaže se u narodu, gdje je puno baba kilava su djeca, sad zamislite našu državu sa njenim protivnicima i da je brani Denis Bećirević i jedanaest njegovih šefova – istakao je Salko Zildžić, zahvaliviši se mještanima ove tuzlanske mjesne zajednice koji su na prošlim izborima dali veliku podršku SDA i Azmiru Husiću, koji se sada nalazi na listi ove stranke.

Predsjednik GO SDA Tuzla je istakao da je njegovom inicijativom došlo do usvajanja pravednijeg zakona o raspodjeli javnih prihoda u FBiH, čime kadrovi  ove stranke dokazuju da brinu o interesima onih koji su ih birali.

  • Uz podršku zastupnika iz SDA, prije svega iz TK ali i ostalih kantona, zatim i zastupnika DF-a i SD-a usvojili smo pravedniji zakon  koji će našem kantonu u sljedeće dvije godine donijeti novih gotovo 100 miliona KM. Podršku ovom zakonu dao je i predsjednik Izetbegović, jer da su se ovi iz opozicije pitali, pravednija raspodjela javnih prihoda ne bi bila usvojena. I danas bi se kukalo na Sarajevo, a u stvari radilo bi se kako centrale ovih partija u Sarajevu misle – rekao je Zildžić.”- naveedeno je u saopćenju.

 

POSLJEDNJE DODANO