13.1 C
Tuzla
03.10.2022.

Šabanadžović: Čast je biti dio ”A” reprezentacije

Anel Šabanadžović je jedan od mladih igrača na spisku selektora Dušana Bajevića, koji na okupljanju u Zenici ima priliku da se nametne i eventualno upiše prvi nastup za “A” tim.

U Kampu je uglavnom u društvu kolega iz mlade reprezentacije a o pozivu za seniorsku selekciju kaže:

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje jer je san svakog igrača da jednog dana nastupi za reprezentaciju svoje zemlje. Dobio sam priliku i trudiću se da je opravdam”.

Koliko ti činjenica da nosiš prezime koje je u fudbalskim krugovima cijenjeno pomaže u karijeri?

“U nekim situacijama mi pomaže u nekim i ne. Ne obazirem se mnogo na to, želim da sam gradim svoj put i karijeru. Normalno je da imam podršku oca i porodice ali ako ja nisam spreman da naporno radim i treniram onda mi ništa neće pomoći da ostvarim karijeru kakvu želim.”

Kakvi su utisci na pripremama?

“Nevjerovatan je osjećaj biti sa svim tim vrhunskim igračima koje sam do sada samo gledao a evo imam priliku da treniram i budem u društvu zajedno sa njima. Zaista se lijepo osjećam, svi su nekako opušteni i atmosfera je dobra. Naravno, mnogo mi je lakše uklopiti se jer imam ovdje i kolega iz mlade reprezentacije”.

Očekuješ li možda da dobiješ priliku da zaigraš u nekoj od narednih utakmica?

“Bio bih svakako presrećan i sigirno bih imao neku pozitivnu tremu na početku. Ipak, moje je da se maksimalno trudim a prilika će doći, ako ne sada onda u budućnosti sigurno.”

(RTV Slon/Fudbalski savez BiH)

POSLJEDNJE DODANO