Sanirano jedno od najvećih klizišta na području Srebrenika

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Radovi na sanaciji klizišta na lokalnom putu u centru naselja Gornji Srebrenik realizovani su, saopćeno je na zvaničnoj stranici grada Srebrenika.

Riječ je o jednom od najvećih klizišta na području  Srebrenika koje je, zbog svoje lokacije i specifičnosti terena, predstavljalo veliku prijetnju za stambene objekte i putnu komunikaciju Srebrenik-Gornji Srebrenik. Uz temeljite sanacione radove, zahvaljujući kojima je zaustavljeno klizanje ogromnih količina zemlje, urađen je i novi sloj asfalta na oštećenoj dionici lokalnog puta Srebrenik-Gornji Srebrenik, u dužini od oko 150 metara, a riješen je i problem odvodnje površinskih i podzemnih voda. Prema riječima gradonačelnika Nihada Omerovića, u ove radove uloženo je 150.000 maraka, od čega je 100.000 KM obezbijedilo Ministarstvo prostornog uređenja Federacije BiH, a preostali iznos izdvojen je iz budžeta Grada Srebrenika.

Sanacijom velikog klizišta, ističe Omerović, obezbijeđena je kvalitetna putna komunikacija stanovnicima ovog naselja, ali i sve većem broju turista koji posjećuju srednjovjekovnu tvrđavu i izletišta na planini Majevici.