Saopćenje DF-a Tuzla: Pozivamo SDP Tuzla da vrati oduzete pozicije Demokratskoj fronti!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Iz Demokratske fronte Tuzla danas su reagovali nakon saopćenja SDP-a Tuzla poslije objavljivanja informacije da je Aleksadar Vujadinović, predsjedavajući Gradskog vijeća napustio SDP i prešao u stranku Socijaldemokrate BiH.

Saopćenje DF-a prenosimo u cjelosti.

”Ne želimo ostati nijemi na maliciozno saopštenje SDP-a Tuzla povodom prelaska vijećnika Aleksandra Vujadinovića iz SDP-a u stranku Socijaldemokrati BiH, a kojim od njega tražite da podnese ostavku na mjesto predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla i vrati mandat SDP-u.

Optužujete Aleksandra Vujadinovića da nije mogao odoljeti ponudama iz stranke Socijaldemokrati BiH pa vas pitamo kojim to ponudama sa vaše strane nisu mogli da odole bivši vijećnici Demokratske fronte Salibegović Nedim i Ćehajić Amela.

Poštovana gospodo iz SDP-a, kako ste onda dozvolili da bivši vijećnici Demokratske fronte Tuzla zadrže svoje mandate vijećnika, ili su to neki viši interesi kojima ste ih ”kupili”.

Kako bi što veću štetu nanijeli Demokratskoj fronti, SDP čak ide korak dalje. Ne poštujući izborni legitimitet i volju građana koji su svoje povjerenje dali Demokratskoj fronti, uz zajedničko djelovanje sa vijećnicom Amelom Ćehajić protivno Poslovniku o radu Gradskog vijeća Tuzla smjenjujete članove savjeta Mjesnih zajednica i komisija pri Gradskom vijeću Tuzla koji dolaze iz Demokratske fronte, a imenovani su prema ostvarenim izbornim rezultatima stranke na izborima 2016.godine.

Ovim putem javno pozivamo SDP Tuzla da vrati sve nezakonito oduzete pozicije Demokratskoj fronti !?

Ukoliko se rukovodstvo SDP-a nastavi oglušavati na pozive i zahtjeve iz DF-a, rukovodstvo Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla će biti primorano podnjeti krivične prijave protiv svih odgovornih lica”, stoji u saopćenju Demokratske fronte Tuzla.