Sastanak Dalipagić – Trninić: Potrebna nam je bolja koordinacija resornih ministarstava

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na sastanku koji je zamjenik ministra komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem, sugovornici su zaključili da je radi provođenja aktivnosti i realizovanja projekata, neophodna što bolja koordinacija resornih ministarstava o svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

U ovom susretu razmatrana su aktuelna pitanja među kojima su i veliki infrastrukturni projekti: realiziranje projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške, izgradnja međudržavnog mosta s Crnom Gorom na rijeci Tari na magistralnoj cesti M-18 Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan-Polje), aktivnosti s Republikom Srbijom i Republikom Turskom vezane za izgradnju autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd, izrada planersko-studijske dokumentacije na Jadransko-jonskoj autocesti te druga i treća faza digitalizacije.

Dalipagić i Trninić su iznijeli stavove i aktivnosti koje se trenutno provode u njihovim ministarstvima u vezi s navedenim pitanjima. Smatraju da se aktivnosti provode u pozitivnom smjeru i očekuju da će neke u narednom razdoblju biti realizirane.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom ministarstava te istaknuli spremnost da bude nastavljena.