Sastanak u Tužilaštvu BiH o povratku bh. državljana sa stranih ratišta

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Centralna teme sastanka odnosile su se na analizu situacije u vezi s povratkom bh. državljana sa stranih ratišta, te njihovog prihvatanja i procesuiranja u BiH, kao i budućih koraka i aktivnosti koje će poduzeti agencije za provođenje zakona, a koje su nužne za realizaciju tog procesa.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama iz BiH i inozemstva, nastavlja poduzimati intenzivne aktivnosti na otkrivanju, spriječavanju i procesuiranju kaznenih djela terorizma, u kojima sve institucije sudjeluju u skladu sa svojim nadležnostima, što je i stav Udarne grupe.

Na sastanku su sudjelovali direktori i dužnosnici državnih i entitetskih policijskih agencija, kao i Brčko Distrikta BiH, zatim dužnosnici tužiteljstava BiH, entiteta i Brčko Distrikta, kao i sigurnosnih agencija i agencija za provođenje zakona, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.