Sastanak u Tuzli: Utvrđeni pravci buduće saradnje Vlade FBiH i Vlade TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Premije Vlade TK Denijal Tulumović danas je ugostio premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Cilj sastanka bio je utvrditi pravce buduće saradnje dvije vlade, nove kantonalne i odlazeće federalne.  Postavljeni su prioriteti u radu Vlade TK u segmentima u kojima Vlada FBiH može biti od koristi. Odluke koje su do sada dobile odobrenje Vlade FBiH bit će realizovane, obećao je Novalić, ističući da će izgradnja Bloka 7 TE Tuzla početi sljedeće godine, bez obzira na to što Vijeće ministara nije poslalo klauzulu saglasnosti.

Istaknuto je da treba razbijati animozitete između Tuzle i Sarajeva i raditi na osposobljavanju putne komukacije.

„Govorili smo o prugi Varež – Banovići jer so prvi puita u federalni budžet ubacili 13 miliona za projekat. To je pruga koja ans 101 km približava Sarajevu. Govorili smo o ubrzanju ceste Sarajevo – Tuzla po principu Karaule, znači da se još ova dva prevoja Nišići i Gojakovići snize i ubrzaju“, izjavio je Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH. 

 Denijal Tulumović, premijer Vlade TK zahvalio se premijeru Federacije na posjeti.

„Već je ovo drugi radni sastanak i od premijera smo dobili obećanje da će on jedan dio svog stručnog tima koji vrlo studiozno i vispreno radi na projektima poslati nama u Tuzlu na jedno sedam dana da stvari koje smo već izdogovarali konstruktivno zaokružimo i da krenemo u izvođenje tih projekata“, kazao je Tulumović.