Savremenim učilima MI BOSPO opremio kabinet Ekonomskog fakulteta u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Već nekoliko godina unazad ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli ima saradnju sa Mikrokreditnom fondacijom MI BOSPO. Ova saradnja prošle godine formalizovana je sporazumom o strateškom partnerstvu kojim bi trebao biti poboljšan naučno nastavni proces na ovom fakultetu. Praksa je to već dugo u većini razvijenih zemalja, a od sada i na tuzlanskom Univerzitetu. Saradnja koju ove dvije institucije imaju rezultirala je projektom MI BOSPO sala, potpuno adaptiranim kabinetom opremljenim najsavremenijim učilima za izvođenje nastave.

Ovo je mnogo značajno za studente zato što im je mnogo lakše da prisustvuju nastavi, da slušaju i koriste svu ovu tehnologiju koja im je potrebna prilikom izvođenja nastave, također raduje nas saradnja sa Mi bospo fondacijom zato što će naši studenti imati priliku da obavljau stručnu praksu koja je obavezna na četvrtoj godini, oni će to raditi u Mi bospo fondaciji“, kazala je Amina Hadžić, potpredsjednica Studentskog vijeća Ekonomskog fakulteta UNTZ

„Ponudili smo studentima Ekonomskog fakulteta da mogu doći kod nas da osim onog što uče teoretski u svojoj nastavi, mogu da dođu i da praktično nauče neke stvari, jer MI bospo je moderna inovativna organizacija i vjerujem da studenti mogu steći dosta praktičnih znanja da bi bili kompletni ekonomisti“, pojasnio je Safet Husić, direktor Mikrokreditne fondacije MI BOSPO.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli više od 40 godina obrazuje buduće ekonomiste i osposobljava ih za različite poslove u oblasti ekonomije. Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO osim što pruža mogućnost sticanja praktičnih vještina studentima također i zapošljava mlade diplomante Ekonomskog fakulteta.

„Sa Mi Bospom surađujemo na različitim naučno – istraživačklim projektima koji su u domenu interesovanja i jedne i druge institucije i naravno u narednom periodu ćemo tu saradnju produbljivati. Tako da u svakom slučaju ova saradnja sveobuhvatno je nešto što će pomoći ekonomskom fakultetu da ostane lider u obrazovanju ekonomskih stručnjaka na ovom području“, kazala je dr.sci. Meldina Kokorović Jukan, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli

MI BOSPO mikrokreditna fondacija posluje već 24 godine. Osnovana je u Tuzli, a danas je prisutna u 36 gradova i svojim djelovanjem pokriva 75 općina u BiH. U svom poslovanju posvećeni su razvoju poduzetništa, posebno razvoja ženskog poduzetništa, a jedan od ciljeva njihovog djelovanja je i učestvovanje u projektima koji će motivisati mlade ljude da ostanu u Bosni i Hercegovini i ovdje grade svoju budućnost.

„Ja vjerujem da ćemo mi to znati i da uzvratimo time što ćemo naše studente pripreiti da sutra budu vrijedni članovi ovog društva“, poručila je dr.sci. Nermina Hadžigrahić, rektorica UNTZ.