15 C
Tuzla
22.07.2024.

SBB pozdravlja energične poteze SAD i očekuje još imena pod sankcijama

Stranka “Savez za bolju budućnost BiH” uputila je saopćenje u povodu uvođenja sankcija Vlade SAD kojeg prenosimo u cjelosti:

“Savez za bolju budućnost BiH ohrabruje činjenica da su Sjedinjene Američke Države, kao veliki i dokazani prijatelji naše zemlje, donijele odluku o sankcioniranju pojedinih političara i kompanija koji na bilo koji način rade na secesiji, destabilizaciji, razgradnji ili ekonomskom uništavanju Bosne i Hercegovine.

Posebno nas raduje dokazani dodatni angažman međunarodne zajednice koju predvode SAD, a kojim će se oslabiti i eliminirati politike Milorada Dodika i drugih faktora koji sprečavaju i onemogućavaju nastavak euroatlantskih integracija BiH i razvoja naše domovine u modernu i prosperitetnu državu svih njenih naroda i građana.

SBB od svog osnivanja upozorava na korupciju i kriminal koji uništavaju bh. društvo, pa u tom smislu i podržavamo najnovije odluke američke administracije o uvođenju sankcija.

Potenciramo da će SBB s međunarodnim prijateljima BiH i domaćim političkim snagama činiti sve na kreiranju pozitivnog političkog ambijenta i mnogo boljih prilika za provođenje neophodnih reformi, koje će na svim poljima omogućiti bolju budućnost Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Također, SBB očekuje što brže sankcioniranje i drugih političara u našoj zemlji čija je politika destruktivna prema multietničkoj državi i koruptivno motivirana.” navodi se u saopćenju.

 

Vezane vijesti

TUZLA