7.8 C
Tuzla
07.12.2022.

SDA sa veličanstvenog skupa u Tuzli najavila pobjedu u Tuzlanskom kantonu

U organizaciji GO SDA Tuzla i KO SDA Tuzlanskog kantona sinoć je u dvorani u Mejdan u Tuzli održan veličanstven skup kao još jedan dokaz da su građani Tuzlanskog kantona u teškom vremenu prepoznali Stranku demokratske akcije, kao snagu koja je sposobna jačati i čuvati državu Bosne i Hercegovine.

Na završnom predizbornom skupu za Tuzlu i Tuzlanski kanton govorili su Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Fadil Novalić, Begajeta Čaušević i Azmir Husić nosici listi za Zastupnički/predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Denijal Tulumović, nosilac liste za Zastupnički/predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Hiljade članova i simpatizera Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona, ovacijama su dočekali kandidate za kantonalnu, te federalne i državne izborne jedinice.

-Sa ovog skupa mi večeras poručujemo da će SDA u Tuzlanskom kantonu biti ubjedljiv pobjednik. Od naših kandidata koji 2. oktobra budu izabrani u zakonodavnu i izvršnu vlast tražit ćemo da budu sluge ovog dobrog naroda i da budu stražari na bedemima Bosne i Hercegovine – rekao je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA.

Rezultati Vlada TK na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem, koja ispunjava svoja obećanja i postavlja nove standarde, odličan je temelj za nastavak procesa koji Tuzlanski kanton trebaju pozicionirati u najprosperitetniji dio Bosne i Hercegovine.

POSLJEDNJE DODANO