26.7 C
Tuzla
21.07.2024.

SDBiH: Politika izmišljanja opasnosti i neprijatelja ustaljena je praksa gradonačelnika Imamovića

Aktueliziranje teme o izgradnji podzemnog skladišta plina u Tuzli za cilj nema ništa više od predizborne kampanje i dizanja paranoje među stanovnicima Tuzle, na osnovu izjava preminulih, kao i “politički mrtvih” političara koji medijski prostor mogu dobiti samo kod hučkača novih sukoba i teroretičara zavjera, poručuje Gradska organizacija SDBiH Tuzla.

Građanke i građani Tuzle su odlučno rekli NE u više navrata do sada svemu što ugrožava sigurnost i način život. Politika izmišljanja opasnosti i neprijatelja, ponajviše nevidljivih, ustaljena je praksa gradonačelnika Imamovića, koji svojom dvadesetogodišnjom vladavinom na strahu i paranoji taocima drži građanke i građane Tuzle, ali i članice i članove zarobljavanjem svijestiu privatizovanom SDP-u.

Istina je gradonačelniče, investicioni menadžeru da je “Tuzli zlo od ekološke ugroženosti i industrijskih katastrofa…” kako ste izjavili, tako pod Vašom vladavinom sa gorkim okusom i mirisom smoga ne priželjkujemo hladnije vrijeme koje je pred nama.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla poručuje stanovnicima Tuzle da nemaju razloga za bilo kakav strah, jer neće doći do prodaje Rudnika soli “Tuzla”nekim Rusima, da neće doći do skladištenja plina ispod Tuzle, ali isto tako da ćemo se boriti da se riješi dugogodišnji problem aerozagađenja, otpadnih voda, kanalizacije, komunalne infrastrukture mjesnih zajednica izvan centra grada, gradskog stadiona Tušanj, familijarne kleptomanije kod imenovanja upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Vezane vijesti

TUZLA