SDP: Bećirović ušao u Dom naroda s više glasova od tri delegata SDA

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zahtijeva da odluka o  imenovanju Denisa Bećirovića za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude stavljena van snage u najkraćem mogućem roku.

U protivnom, Bećirović će sam podnijeti ostavku na tu funkciju na koju je izabran u odsusutvu, bez njegovog znanja, odobrenja i saglasnosti, saopćeno je iz SDP-a BiH.

SDP ističe dalje da je imenovanje Denisa Bećirovića, inače potpredsjednika te stranke, izvršeno na konstituirajućoj sjednici Doma naroda kojoj Bećirović nije mogao prisustvovati zbog smrtnog slučaja u porodici te samim tim nije mogao preuzeti ni uvjerenje o njegovom mandatu. Stoga je imenovanje u ovom slučaju neprimjereno i nelegitimno, navodi SDP.

– Denis Bećirović je ušao u Dom naroda sa više glasova od tri delegata SDA zajedno i on ne može biti njihov zamjenik – citat je iz saopćenja SDP-a BiH.

SDPBiH i njegovi predstavnici neće biti ni zamjene niti zamjenici SDA-ovih predstavnika u organima vlasti države Bosne i Hercegovine, navedeno je također u saopćenju.