Sead Džafić: Uputit ćemo zahtjev za ponovno brojanje glasova, hvala svima koji su nas podržali…

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zijad Kulanić prema današnjim podacima CIK-a za poziciju načelnika Kalesije ima jedan glas više od Seada Džafića. Naime, Zijad Kulanić ima 5.579 glasova, a Sead Džafić ima 5.578 glasova.

A danas se javnosti putem zvanične facebook stranice obratio i načelnik Sead Džafić: ”Poštovani građani općine Kalesija, birači i prijatelji. Ovim putem želim da vam se zahvalim za vaše glasove koje ste mi dali u utrci za općinskog načelnika kao i za glasove koje ste dali za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu kada je u pitanju Općinsko vijeće.
Hvala prije svega mojoj kćerki Alma Džafić i porodici koji su bili tu uz mene te radnicima UNIS TOK-a i ekipi Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Iako je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne rezultate u kojima je za jedan glas pobijedio kandidat SDA, ovim putem mu čestitam.  S obzirom da je razlika mala ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova. Ja ću funckiju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina. Ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik, ja se vraćam u svoju kompaniju UNIS TOK gdje radi preko 300 radnika i od koje se hrani preko 1.000 članova.  Svoju mjesečnu plaću u protekle 4 godine sam djelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna.
Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili,” naveo je Džafić.