Šećerbegović: Mislim da ćemo Slobodu uspjetiti vratiti kao brend!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Sa dolaskom Elmira Šećerbegovića na poziciju predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda, ekipi crveno crnih pušu novi vjetrovi u leđa. Na čelu kluba svega je oko 15-tak dana, a promjene su već vidljive. Od njegovog dolaska osim promjena na klupi, došlo je i do određenih raskida ugovora. Raskidima ugovora sa bivšim trenerom Bloudekom i trojicom igrača, u klubu je napravljena ušteda od 172 hiljade maraka.

“Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović su podnijeli prijave NFSBiH i s njima je dogovorena otplata i bit će normalno isplaćeni. Što se tiče potraživanja s drugim igračima tu nemamo problema, pregovori su još s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način za FK Sloboda i igrače” – istakao je Elmir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda Tuzla.

Prvom timu nabavljena je nova nužna oprema, koja podrazumijeva trenerke, jakne, ali tu se neće stati. Opremljene su i kancelarije i svlačionice, a urađeni su i protokoli za održavanje utakmica, te je formiran pravni tim, radna tijela i komisija za odabir.


“Ono što je isto jako bitno, jeste da su otpočeti pregovori za tri proizvođača opreme, i to velika proizvođača i ovo je prvi put da će Sloboda od Nove godine imati unificiranu opremu od prvog tima do škole fudbala. Neće se ići samo ad hoc nabavka opreme za samo jednu ekipu, nego ćemo riješiti opremu za čitav klub” – istakao je Šećerbegović.

Dugovi FK Sloboda iznose 5.4 miliona KM. Model otplate dogovoren je sa 11 dobavljača, a ostaje ih još 35 s kojim će se razgovor obaviti do kraja godine. Sljedeće sedmice bit će raspisan konkurs za direktora, sekretara i druge funkcije u klupskoj administraciji, te niz trenera u omladinskim kategorijama.