Selektor bh. košarkašica: Cilj je da budemo među 14 putnika na EuroBasket

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo relativno je zadovoljan rezultatom žrijeba za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Reprezentacija BiH uvrštena je u grupu C sa selekcijama Rusije, Švicarske i Estonija. Lojo ističe da je Rusija favorit, a da su njegove igračice kvalitetnije od košarkašica Estonije i Švicarske.

”Rusija je osma reprezentacija Evrope sa tek završenog EP-a u Srbiji i Latviji, te skor od 6:0 u prethodnim kvalifikacijama dovoljno govori o jačini protivnika. Što se tiče reprezentacija Estonije i Švicarske, “na papiru” smo kvalitetniji od te dvije reprezentacije, ali to moramo dokazati na terenu”, kazao je Lojo.

Smatra da će naš tim ovog puta izboriti put na evropsku smotru košarke.

”U prošlim kvalifikacijama smo ostvarili skor od 4:2 i zbog koš-razlike se nismo plasirali na EuroBasket. Sada je promijenjen sistem takmičenja, te se brišu rezultati protiv posljednjeplasirane ekipe, te će ukupno devet prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih izboriti plasman na EP 2021. Naš cilj je biti među tih 14 putnika na EuroBasket”, dodao je.

EuroBasket 2021 za žene se održava u Francuskoj i Španiji.