Seniorke BiH počele pripreme za susrete sa Gruzijom i Maltom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ženska fudbalska ”A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počela pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv Gruzije i Malte.

Selektorica Samira Hurem navela je da su se ovaj put okupili ranije, a sve utakmice Premijer ženske lige su odigrane u subotu, tako da su sve domaće igračice stigle na okupljanje.

Reprezentativke iz inostranstva Milena Nikolić, Dijana Haračić, Ena Taslidža i Nikolina Milović bi se trebale ekipi pridružiti danas.

Hurem očekuje uspješan početak kvalifikacija.

”Dobro je što prve utakmice igramo kući i to sa ekipama protiv kojih vjerujem da smo favoriti. Radi samopouzdanja bilo bi odlično da krenemo sa pozitivnim rezultatima. Sve osim pobjede u prvom meču bi za nas bio neuspjeh i ta tri boda na startu kvalifikacija bi nas sigurno motivisala za dalje. Drugi protivnik nam je Malta koja je napravila iskorak u ženskom fudbalu i imaju iskusan tim. Želimo da osvojimo svih 6 bodova na startu i vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome”, kaže Hurem.

Izabranice Samire Hurem su juče odradile jedan trening, a do utakmice sa Gruzijom će odraditi još šest.

Meč BiH-Gruzija biće odigran u Trening centru NS/FS BiH u Zenici 30. augusta u 17:00, a BiH-Malta na stadionu ”Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu 3. septembra u 17:00 sati.