SERIJSKI PROGRAM

SERIJSKI PROGRAM

Oluja (Firtina), serija koja je svrstana u top 20 ikada snimljenih u Turskoj, donosi pravo osvježenje na tv ekrane, jer osim ljubavnih, otkriva i životne priče i situacije koje odišu humorom. Naime, Oluja ima elemente komedije, što je neuobičajeno za turske serije.

Glavni likovi Oluje su zgodni seoski mladić, Ali i tvrdoglava i lijepa Zeynep. Kako je zabranjeno voće najslađe, tako se i njih dvoje zaljubljuju jedno u drugo. Alijev otac, Hasan, sanja o tome da postane bogat i odgovara mu to što je Ali zaljubljen u bogatu djevojku. Međutim, majka lijepe Zeynep, Emine, pokušava spriječiti njihovu vezu.

Njoj se nimalo ne sviđa ideja da se njena kćerka uda za siromašnog radnika, te se svim silama trudi da razdvoji dvoje mladih, baš kao i Zeynepin brat, Dursun. Njihova želja je Zeynep udati za nekog vrijednog njihove obitelji, poput zlatara Ramazana….

Od ponedjeljka do petka u 15:05 h na TV Slon i Mreži, repriza svaki dan u 11 sati.

 

Velvet

Ova dramska serija vraća nas pred kraj pedesetih godina prošlog stoljeća, u zlatno vrijeme visoke mode. Radnja se odvija u Madridu, u carstvu mode – galeriji Velevet, glamuroznoj art déco modnoj palači. Ono što posjetitelji i usputni prolaznici, koji uživaju u izlogu slavne trgovine, ne primjećuju je ljubavna priča između Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se zbiva u luksuznom zdanju modnog dućana.

Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kojem je sudbina odredila da nastavi porodični posao. Kako se približavaju šezdesete godine, tako se kruti španjolski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju si ne mogu priuštiti te zahtijevaju drugačiju modu.

Serija Velvet donosi jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji modne industrije – tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izričaj, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizirati i pripasti svim slojevima društva.

Od utorka do petka u 17:25 h na TV SLON i mreži. Repriza radnim danima u 10:05.

 

 

SAMRA

Od ponedjeljka do petka, u 21:10 sati (nakon Ramazana u 20 sati) u programu TV SLON i Mreže  premijerno emitovanje telenovele “Samra”. Serija je snimljena u Libanu 2016. godine, u režiji poznate producentske kuće Sabbah Media Group, i do sada nije prikazivana u BiH i zemljama regiona. Kroz 65 nastavaka “Samra” govori o ljubavi i patnji, nepravdi i društvenim razlikama, sukobu običaja i tradicije, siromaštvu i bogatstvu…

Samra je lijepa plesačica, bez lične karte i formalnog obrazovanja. Živi nomadski, u šatorima, odbačeno i potišteno. Kada smrtonosni virus odnese nekoliko dječijih života, među kojima je i Samrina sestra, u nomadsko naselje u Libanu iz Dubaia stiže mladi ljekar Thamer. Thamer je imućan i oženjen profesoricom engleskog jezika, ali uskoro biva očaran Samrinom neopisivom ljepotom i jednostavnošću.

Nakon što je spasio njenog brata, Thamer je postao jedina iskra koja Samru povezuje sa njenim strepnjama i nadama – da će doći dan kada će izgubiti strah od ljubavi i svoj nomadski život zamijeniti toplom porodičnom atmosferom dostojnom čovjeka. Može li iskrena ljubav pobijediti sve socijalne i klasne razlike?

Ovu zadivljujuću priču možete pratiti svakog dana od ponedjeljka do petka u 21:10 sati premijerno u programu TV SLON i Mreže, repriza radnim danima u 12 sati.

– Žanr: Drama/Romansa
– Režija: Rasha Shurbatji
– Uloge: Khaled El Sayed, Toni Issa, Nadine Nassib Njeim