SERIJSKI PROGRAM

SERIJSKI PROGRAM

Kinali kar

Došao je iz Istanbula u malo selo Kinali Kar i svojim dolaskom poljuljao planove vodeće porodice sela, kojoj umjesto prijetalja, postaje prava prijetnja.
Ali Ogretmen iz grada, Istanbula dolazi u Kinali Kar na mjesto učitelja. U selu odmah pronalazi prijatelje, Kambera, Recepa i Omera. Ali, prolanalazi i Nazar. Buntovnu djevojku koja tvrdi da je Ali njena sudbina. Najavljen njenim snovima, ovaj atraktivni stranac upravo zbog nje je došao u Kinali Kar, samouvjerena je Nazar. To naravno ne odgovara njenoj majci, zloj i proračunatoj ženi, koja je upravnica sela, a ambicije želi ostavriti i udajom kćeri za bogatog Cabbar Agu. No, Nazar će učiniti nepredvidivu stvar. Odsjeće svoju dugu kosu i tako pronaći spas od braka bez ljubavi. Jer, tradicija ovog malog mjesta nalaže da mladenka ne mož imati kratku kosu…
Osim romantičnih priča, serija interpretira i tradiciju i običaje ljudi iz malih sredina, poput sela Kinali Kar. Glavnu mušku ulogu, Alija, tumači Emrah Ipek, ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showmen, a glavna ženska uloga povjerena je atraktivnoj Ozlem Conker.

Od ponedjeljka do petka u 15:05 h na TV Slon i Mreži, repriza svaki dan u 11 sati.

 

Velvet

Ova dramska serija vraća nas pred kraj pedesetih godina prošlog stoljeća, u zlatno vrijeme visoke mode. Radnja se odvija u Madridu, u carstvu mode – galeriji Velevet, glamuroznoj art déco modnoj palači. Ono što posjetitelji i usputni prolaznici, koji uživaju u izlogu slavne trgovine, ne primjećuju je ljubavna priča između Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se zbiva u luksuznom zdanju modnog dućana.

Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kojem je sudbina odredila da nastavi porodični posao. Kako se približavaju šezdesete godine, tako se kruti španjolski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju si ne mogu priuštiti te zahtijevaju drugačiju modu.

Serija Velvet donosi jedan od najvažnijih trenutaka u istoriji modne industrije – tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izričaj, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizirati i pripasti svim slojevima društva.

Od ponedjeljka do petka u 17:25 h na TV SLON i mreži. Repriza radnim danima u 10:05.

 

 

Hodnici sumnje

Serija “Hodnici sumnje” (Half day) priča je o hrabrom čovjeku i nesvakidašnjoj ženi koji se zaljubljuju i suočavaju sa svojim najvećim strahovima. U vrtlogu nepredviđenih događaja emocije u njima otkrivaju mračnu stranu i duge hodnike sumnje i predrasuda.

Nakon očeve smrti glavni akter se vraća u svoje rodnomjesto kako bi sprove očeve posljednje želje, ne sluteći da će tu ostati mnogo duže nego što je planirao, upoznati iskrenu ljubav, izdaju, revolt..

Godina nastanka: 2016.

Žanr: akcija, drama

Trajanje: 30 epizoda x 60 min

Režija: Rasha Shurbatji

Uloge: Charbel Iskandar, Patrick Mubarak, Nadine Nassib Njeim

Autor muzike za seriju Hodnici sumnje (Half Day) Peter Cavallo nagrađen za najbolju TV temu 2016.

Naziv nagrade: Winner 2016 APRA/AMCOS Screen Music Awards

Od ponedjeljka do petka u 20:00 h na TV SLON i mreži. Repriza radnim danima u 12:05.