SERIJSKI PROGRAM

SERIJSKI PROGRAM

Istinita priča o ženi koja je promijenila tok historije-Isabel, kraljica Castille i Leona, a sa mužem Fernandom II i vladarica Aragonije, Valencije, Napulja i Mallorke.

U 23 godini krunisana je za kraljicu. Vladala je svojom zemljom podarivši joj prosperitet i ekonomsku stabilnost, i ujedinivši je, postavila je temelje kasnije najmoćnije imperije tog vremena.

Serija govori o strastima i emocijama žene koja je živjela ispred svog vremena, odbila da bude moneta za potkusurivanje i dostigla moć koja je tada u tom svijetu bila rezervisana samo za muškarce i pri tom se suočavala sa nezamislivim izazovima. Čvrsto je upravljala svojom i sudbinom svoje zemlje bez obzira na žrtve koje je to sa sobom nosilo.

Njeno djetinjstvo se završava veoma rano, nakon što je bila otrgnuta od svoje bolesne majke i prisilno poslana na dvor svog polubrata, kralja Enrikea IV. Nakon gubitka svog brata Alfonsa, koji je trebao da nasljedi tron, sa samo 16 godina preuzela je ključne odluke nakon teškog građanskog rata. Uz to, Isabel je odbila da prihvati nametnuti brak i branila svoje pravo da sama izabere svog supruga (Fernanda od Aragonije), dovodeći čak time u opasnost i njihove živote. I izdržala je, nakon njihovog vjenčanja sve spletke i ekonomske poteškoće. Bila je prisiljena da vodi diplomatiju i vojsku čvrstom rukom, kao i svoj sopstveni život. I sve to zbog opsesije da bude kraljica.

Vrhunska produkcija, kostimografija i scenografija u najgledanijoj španskoj seriji o jedinstvenoj kraljici Isabeli, od 4. jula svaki radni dan u 15:05 sati i reprizno u 11:00 sati samo na programu TV Slon i Mreže.

Svaki radni dan od 17:25 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte seriju Kinali Kar.

Radnja serije:

On je iz Istanbula došao u malo selo Kinali Kar i svojim dolaskom poljuljao planove vodeće porodice sela, kojoj umjesto prijetelja, postaje prava prijetnja.

Ali Ogretmen iz grada, Istanbula dolazi u Kinali Kar na mjesto učitelja. U selu odmah pronalazi prijatelje, Kambera, Recepa i Omera. Ali, prolanalazi i Nazar. Buntovnu djevojku koja tvrdi da je Ali njena sudbina. Najavljen njenim snovima, ovaj atraktivni stranac upravo zbog nje je došao u Kinali Kar, samouvjerena je Nazar.

To naravno ne odgovara njenoj majci, zloj i proračunatoj ženi, koja je upravnica sela, a ambicije želi ostavriti i udajom kćeri za bogatog Cabbar Agu. No, Nazar će učiniti nepredvidivu stvar. Odsjeće svoju dugu kosu i tako pronaći spas od braka bez ljubavi. Jer, tradicija ovog malog mjesta nalaže da mladenka ne mož imati kratku kosu….

Ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showman Emrah Ipek u turskoj ljubavnoj drami Kinali Kar je u ulozi Alija Ogretmena, sa atraktvnom Ozlem Conker, koja je slavu stekla upravo ulogom bunotvne Nazar u Kinali Karu.

“Ja sam osoba koja je počela raditi još od rane mladosti. Posao čovjeka osposobljava u mnogim aspektima te uči ga različitim vrijednostima. Od rane mladosti sam naučila da se borim u životu i mislim da iz toga crpim svoju snagu i energiju. Nisam kukavica niti osoba koja bježi od odgovornosti.” izjavila je jednom prilikom Ozlem, pojašnjavajući svoj trnoviti put do uspjeha i slave u svijetu turskih telenovela.

Hit-serija “Elementary”, modernizirana verzija priča o najslavnijem fikcijskom detektivu Sherlocku Holmesu, snimljena je prema književnom djelu Sir Arthura Conana Doylea. Seriju možete pratiti od 18. septembra svaki radni dan u 20:00 sati u programu TV Slon i TV Mreže.

U ovoj ekranizaciji Conan Doyleovih priča, radnja je smještena u New York, a uloga Sherlocka je pripala britanskom glumcu Jonnyju Lee Milleru dok je Watson po prvi put žena – Joan Watson – koju glumi filmska i TV glumica Lucy Liu.

Naime, Holms je bivši ovisnik, koji se nakon perioda rehabilitacije seli se na Manhattan, gdje ga njegov bogati otac prisiljava da živi sa doktoricom Joan Watson koja kontroliše njegovu rehabilitaciju.

Nekad uspješni hirurg, sve dok nije izgubila jednog pacijenta, a sa njim i licencu za rad, Watsonova vidi svoj trenutni posao kao još jednu priliku da pomogne ljudima. Međutim, Sherlock nije ni nalik njenim prethodnim klijentima.

On je obavještava da se ništa od njene stručnosti ne može primjeniti na njega i da je on sam osmislio svoj postrehabilitacijski tretman – povratak na posao kao policijski konsultant u New Yorku.

Watsonova nema izbora nego da se pridruži svom novom, mrzovoljnom klijentu u njegovim poslovima, a Sherlock vremenom uviđa da će mu njeno medicinsko obrazovanje biti od pomoći.

Kapetan Tobias Gregson zna da je Sherlock odličan u svom poslu, i dozvoljava mu povratak na staro radno mjesto.

Sad kada nestašan Sherlock jurca po New Yorku rješavajući intrigantne slučajeve, treba mu neko ko će ga “držati na oku”. Očigledano prava osoba za taj “posao” je upravo ona, Joan Watson.

“Elementary”, kriminalistička serija o najpoznatijem detektivu Sherlocku Holmesu, od 18. septembra na TV Slon.