SERIJSKI PROGRAM

SERIJSKI PROGRAM

 

U programu TV Slon i TV Mreže od ponedjeljka do petka od 15:05 sati gledajte tursku seriju ”Ruža”.
Ruža, serija koja je osvojila odlične kritike, a donosi nam priču o Turskoj iz 70-tih godina prošloga vijeka, vremena anarhije i borbe za prevlast, ispisane perom Ferihe, mlade novinarke kojoj je ova priča, priča života.

Da bi izvršila svoj najzahtjevniji zadatak karijere, koji ujedno postaje i najznačajniji period njenog privatnog života, Feriha mora otvoriti vrata prošlosti i saznati okolnosti koje su je obilježile. Zbog tog izazaova pomirit će se i sa majkom, s kojom godinama nije u kontaktu.

Gđa Yurdanur, njena majka, postaje glavni lik radnje u kojoj se prepliću burni trenuci turske historije i ljubavne sage koja stoji na raskolu dvije političke ideje, dvije ideologije čija međusobna borba razara Tursku.
Na početku serije predstavljen je lagodni život mlade bogatašice, Yurdanur koji je daleko je od desničarske i ljevičarske frakcije. No, jednog dana za vrijeme nereda koji izbijaju na ulici, ona gubi svoju najbolju prijateljicu.

U sveopštem metežu pomaže joj nepoznati mladić, član ljevičarske organizacije, Mehmet Gençliği.
Iako je Mehmet u studentskom društvu poznat kao anarhist, a Yurdanur je kći utjecajnog turskog desničara, oni se zaljubljuju. Slijede godine poricanja, skrivanja i borbe za nevinom ljubavi. Yurdanurini roditelji, Dincer i Sema Bayraktar ne odobravaju vezu njihove kćeri, ali Yurdanur, iako od rođenja bogatašica, spoznaje da je vrednije voljeti drugačijeg čovjeka nego novac, kao što to čini njen otac Dincer.

Ferihu tumači krhka i graciozna Melisa Sözen, koja se proslavila ulogom Efsun, odnosno Nore, miljenice princa Mustafe u turskoj seriji Sulejman Veličanstveni, a glavnu ulogu mlade bogatašcie Yurdanur tumači prelijepa Özge Özberk, koja zavidnu glumačku karijeru ostvaruje i na filmu, teatru te brojnim serijskim ulogama.

Svaki radni dan od 17:25 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte seriju Kinali Kar.

Radnja serije:

On je iz Istanbula došao u malo selo Kinali Kar i svojim dolaskom poljuljao planove vodeće porodice sela, kojoj umjesto prijetelja, postaje prava prijetnja.

Ali Ogretmen iz grada, Istanbula dolazi u Kinali Kar na mjesto učitelja. U selu odmah pronalazi prijatelje, Kambera, Recepa i Omera. Ali, prolanalazi i Nazar. Buntovnu djevojku koja tvrdi da je Ali njena sudbina. Najavljen njenim snovima, ovaj atraktivni stranac upravo zbog nje je došao u Kinali Kar, samouvjerena je Nazar.

To naravno ne odgovara njenoj majci, zloj i proračunatoj ženi, koja je upravnica sela, a ambicije želi ostavriti i udajom kćeri za bogatog Cabbar Agu. No, Nazar će učiniti nepredvidivu stvar. Odsjeće svoju dugu kosu i tako pronaći spas od braka bez ljubavi. Jer, tradicija ovog malog mjesta nalaže da mladenka ne mož imati kratku kosu….

Ultimativna zvijezda Turske, glumac, pjevač i showman Emrah Ipek u turskoj ljubavnoj drami Kinali Kar je u ulozi Alija Ogretmena, sa atraktvnom Ozlem Conker, koja je slavu stekla upravo ulogom bunotvne Nazar u Kinali Karu.

“Ja sam osoba koja je počela raditi još od rane mladosti. Posao čovjeka osposobljava u mnogim aspektima te uči ga različitim vrijednostima. Od rane mladosti sam naučila da se borim u životu i mislim da iz toga crpim svoju snagu i energiju. Nisam kukavica niti osoba koja bježi od odgovornosti.” izjavila je jednom prilikom Ozlem, pojašnjavajući svoj trnoviti put do uspjeha i slave u svijetu turskih telenovela.

Hit-serija “Elementary”, modernizirana verzija priča o najslavnijem fikcijskom detektivu Sherlocku Holmesu, snimljena je prema književnom djelu Sir Arthura Conana Doylea. Seriju možete pratiti od 18. septembra svaki radni dan u 20:00 sati u programu TV Slon i TV Mreže.

U ovoj ekranizaciji Conan Doyleovih priča, radnja je smještena u New York, a uloga Sherlocka je pripala britanskom glumcu Jonnyju Lee Milleru dok je Watson po prvi put žena – Joan Watson – koju glumi filmska i TV glumica Lucy Liu.

Naime, Holms je bivši ovisnik, koji se nakon perioda rehabilitacije seli se na Manhattan, gdje ga njegov bogati otac prisiljava da živi sa doktoricom Joan Watson koja kontroliše njegovu rehabilitaciju.

Nekad uspješni hirurg, sve dok nije izgubila jednog pacijenta, a sa njim i licencu za rad, Watsonova vidi svoj trenutni posao kao još jednu priliku da pomogne ljudima. Međutim, Sherlock nije ni nalik njenim prethodnim klijentima.

On je obavještava da se ništa od njene stručnosti ne može primjeniti na njega i da je on sam osmislio svoj postrehabilitacijski tretman – povratak na posao kao policijski konsultant u New Yorku.

Watsonova nema izbora nego da se pridruži svom novom, mrzovoljnom klijentu u njegovim poslovima, a Sherlock vremenom uviđa da će mu njeno medicinsko obrazovanje biti od pomoći.

Kapetan Tobias Gregson zna da je Sherlock odličan u svom poslu, i dozvoljava mu povratak na staro radno mjesto.

Sad kada nestašan Sherlock jurca po New Yorku rješavajući intrigantne slučajeve, treba mu neko ko će ga “držati na oku”. Očigledano prava osoba za taj “posao” je upravo ona, Joan Watson.

“Elementary”, kriminalistička serija o najpoznatijem detektivu Sherlocku Holmesu, od 18. septembra na TV Slon.