8 C
Tuzla
02.10.2023.

SIPA u decembru zaprimila 441 poziv od čega 57 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u decembru 2021. registrirali ukupno 441 poziv, od čega 57 s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci”, zaprimljena su ukupno 332 poziva, od kojih je 20 bilo s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e zaprimljeno je 109 prijava, od čega je 37 bilo s korisnim informacijama, od kojih je devet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U decembru je pristiglo 26 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno šest izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505

RTV Slon/ FENA

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO