Sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH 26. novembra

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac zakazao je 2. sjednicu te komisije za utorak, 26. novembra, u 12.00 sati.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Komisija razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova tog vijeća. Ta komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata. Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH nije obavezujuća za Dom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Izvor: RTV Slon/KOMISIJA VMBIH