8 C
Tuzla
02.10.2023.

Skenderija domaćin susretu između starih rivala, Sloboda dolazi u goste Bosni

Večeras je na rasporedu zaostala utakmica 13. kola između Bosne i Slobode koja je odgođena zbog zdravstvenih problema u redovima domaćina. U susretu između starih rivala uloga favorita prepuštena je gostima iz Tuzle koji igraju sjajnu sezonu i trenutno imaju devet vezanih pobjeda, od toga šest kada je Prvenstvo BiH u pitanju. Sloboda je u 14 odigranih susreta upisala čak 11 pobjeda i trenutno se nalaze na diobi prvog mjesta uz utakmicu manje. S druge strane, sarajevski klub ne može se pohvaliti učinkom u dosadašnjem dijelu sezone budući da su u 14 odigranih susreta ubilježili svega četiri pobjede zbog čega se nalaze u donjem dijelu ligaške tablice.

Ipak, ova utakmica neće biti lagan zadatak za igrače trenera Nedima Džemića bez obzira na stanje na tabeli. Budući da je riječ o zaostaloj utakmici, Sloboda u Sarajevo večeras stiže bez četiri igrača koja nemaju pravo nastupa u ovom susretu. Daniel Vujasinović, Emir Krajinić, Slaviša Nježić i Carlin Dupree ostaju u Tuzli tako da će crveno-crni u ovom susretu imati znatno skraćen roster. Ekipa Bosne je u posljednja dva susreta ubilježila dva poraza, ali bez pritiska dočekuju favorizovanu Slobodu te iz bordo tabora navode kako potpuno rasterećeni ulaze u ovu utakmicu nadajući se pozitivnom rezultatu.

Uoči još jednog zahtjevnog izazova koji je stavljen pred igrače Slobode, svoje viđenje trenutne situacije i očekivanja uoči odlaska u Sarajevo podijelio je Haris Delalić: “Još jedno gostovanje je pred nama i opet idemo sa skraćenim rosterom kao što je to bio slučaj u Mrkonjić Gradu. Očekuje nas teška utakmica, u zahtjevnom smo takmičarskom ritmu, ali u Sarajevo idemo po novu pobjedu. Moramo nametnuti naš ritam igre od početka, to se za sada pokazalo kao odličan recept i ako budemo nastavili igrati onako kako smo igrali do sada, nastavak pobjedničkog niza uopšte nije upitan”, zaključio je Delalić.

Utakmica je na rasporedu danas, 09.02., sa početkom od 18:00 sati u KSC Skenderija. Pravdu na susretu u Sarajevu dijelit će sudijski trojac Ćavar, Čavara i Lovrić. Utakmicu možete pratiti putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka susreta.

rtvslon.ba

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO