Skijalište Karaula i Turističa zajednica TK otvorili vrata posjetiteljima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U okviru realizacije projekta po Javnom pozivu Turističke zajednice TK „Zimska turistička sezona“ u organizaciji Ski lifta Kladanj, JP Kladanj i Turistička zajednica danas u Kladnju organizovali su manifestaciju „Udahnimo čisti zrak“.

Skijalište Karaula kod Kladnja jedino je na području sjeveroistočne Bosne i danas je svoja vrata otvorilo svim skijašima i rekreativcima sa područja ovog kantona i šire.

Prostire se na oko 800 metara nadmorske visine, posjeduje ski lift, jednu stazu za profesionalne skijaše i nekoliko njih za rekreativce i sankaše te restoran za odmor.

– Uslovi danas su zadovoljavajući, zadovljni smo posjetom. Organizirali smo i nekoliko skijaških takmičenja za djecu i odrasle. Današnju manifestaciju “Svi na snijeg – Udahnimo čist zrak” podržali su, između ostalih, Turistička zajednica TK i Ministarstvo turizma i Općina Kladanj. Također, hvala i ekipi Federalne televizije koja nas se sjeti svake godine i upozna gledatelje širom BiH sa turističkim potencijalama koje nudi Ski lift “Karaula”, rekao je Nijaz Rustemović, predsjednik Skijaškog kluba Kladanj za FTV.