21.7 C
Tuzla
02.12.2023.

Škole spremne za početak nastave: Nova uređena učionica u OŠ ”Brčanska Malta”

Škole u našem kantonu spremno dočekuju početak nove školske godine. Prethodno su izvršili dezinfekciju prostora, a u nekima je bilo i građevinskih radova. Sve kako bi učenicima stvorili bolji ambijent za odvijanje nastave.

Nastavnici, roditelji i učenici, ali i društvena zajednica zajedničkim snagama, tokom raspusta u Osnovnoj školi ”Brčanska Malta” uredili su prostor za muzičku kulturu i islamsku vjeronauku, što će biti poklon svima kada se vrate u školu.

”Veoma nam je značajno i radosni smo što će učenici imati priliku da stiču znanja u novim klupama i prostoru u kome će se osjećati ugodno i sa novim materijalnim sredstvima a to su projektor, uz kompletan namještaj, klupe i stolice itd”, istakao je Mirsudin Pačariz, direktor OŠ ”Brčanska Malta”.

Projekat je vrijedan oko sedam hiljada KM, a inicirala ga je nastavnica Munevera Hrbat Rahmanović sa svojim učenicima. Roditelji su to odmah prihvatili i zatražili pomoć Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti ”Oaza” Tuzla. Iz ove organizacije ističu da su se ubrzo odazvali pozivu i na ovaj način pokazali da zajedničkim snagama lakše mogu poboljšati uslove školovanja mališana.

”Djeca su se saplitala na pojedinim dijelovima poda, stolice su bile katastrofalne, imamo slike, to je bilo nevjerovatno za pogledati. Nadamo se da će koliko toliko pomoći i olakšati nastavni proces”, naveo je Jasmin Omazić, predstavnik Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti ”Oaza” Tuzla.

Predstavnici ove organizacije u prethodnom periodu obradovali su 47 učenika podjelom ruksaka i školskog pribora, a pomoć u obrazovanju djece neće izostati ni u budućnosti. Iz škole ”Brčanska Malta” navode da su tokom raspusta uspjeli u saradnji sa roditeljima realizovati projekat odnosno postaviti i video nadzor, što znači da epidemija korona virusa nije zaustavila ranije planirane aktivnosti.

Vezane vijesti

TUZLA