-5 C
Tuzla
09.12.2023.

SKP MUP TK/PU Lukavac – Oduzeto 14 pakovanja opojne droge

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga/SKP/Uprave policije MUP-a TK-a jučer su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga u Tuzli, kontrolisali i izvršili pretres V.Đ., rođen 1999. godine iz Tuzle, zbog postojanja sumnje da kod sebe posjeduje opojnu drogu.

Prilikom pretresa, kod V.Đ. je pronađeno sedam manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedno manje pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a službenici ovog Odsjeka nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

Istog dana, policijski službenici OKP PU Lukavac su kontrolisali i izvršili pretres J.K., rođen 1990.godine nastanjen na području općine Lukavac, kojom prilikom su kod istog pronašli šest manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Nad navedenim licem je izvršena kriminalistička obrada, dok je pronađena materije privremeno oduzeta radi vještačenja.

Vezane vijesti

TUZLA