Skupština TK: Nakon dva sata rasprave nije usvojen ni dnevni red sjednice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Jos uvijek nije usvojen dnevni red Skupštine TK. Bego Gutic, član Kluba poslanika SDA traži da se u dnevni red uvrste jos četiri tačke: Izmjene zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca, stanje u GIKIL-u, migrantska kriza i finansijsko poslovanje Direkcije regionalnih cesta TK. Opozicione stranke podržale su prijedlog Bege Gutića ali da se navedene tačke uvrste u dnevni red naredne sjednice Skupštine TK kako bi se pripremili materijali i o njima moglo raspravljati.

Gutić je za govornicom optužio Vladu TK za političku korupciju u Direkciji, navodeći da je i jedan od razloga zašto je dao ostavku sa mjesta predsjednika Kluba SDA taj da Skupština TK ne funkcionište, što je potkrijepio tvrdnjom da se ne održavaju redovne, već samo sjednice hitnog karaktera.

Senad Alić, predsjednik Kluba PDA u Skupštini TK tražio je da se sa dnevnog reda današnje sjednice povuče tačka o prijedlogu Odluke o izboru i imenovanju u stalna i povremena radna tijela Skupštine TK jer je kako je naveo, vladajuća većina zloupotrijebila ovlasti i imenovala po četiri člana iz iste stranke oduzimajući time pravo ostalima.