-3 C
Tuzla
30.11.2023.

Slavimo zajedno: I nakon 26 godina Slon radio vaš je prvi izbor

„Dobar vam dan i ovog 27. decembarskog dana 2021. godine. Dragi moji družimo se sa vama punih 26 godina. Dobrodošli u još jedan otvoreni program na talasima Slon radija”, ovako je u eteru danas glasi javljanje kolegice Nedžide Sprečaković.

Dvadeset sedmog decembra 1995  godine, prije 26 godina, na frekvenciji 89,00 megaherca počelo je emitovanje radijskog programa radija Slon. Punih 26 godina, 24 sata bili smo uz naše vjerne slušatelje i njihove bitne životne trenutke i nudili razne sadržaje.

„Od onih klasičnih emisija koje su bile popularne da se nekad emituju na radijskim stanicama do otvorenog programa koji je okarakterisan dobrom muzikom, određenim marketinškim blokovima i kratkim javljanjima voditelja o bitnim informacijama koje svakodnevno naši slušatelji žele čuti.“ kazala je Nedžida Sprečaković, urednica radijskog programa

Prema rezultatima ispitivanja javnog mnijenja za prvih šest mjeseci ove godine, Radio Slon najslušanija je radio stanica u Tuzli s udjelom preko 25 posto ukupnog shera. Davno je jedan građanin Tuzle rekao, ono što nije objavljeno u eteru Slona, nije se ni desilo. Vrijedna ekipa našeg radija, trudi se da tako bude svakodnevno, da prvi prenosu informacije sugrađanima. A da imamo kvalitetan sadržaj dokazuje i to da stalno dobijamo pozitivne povratne reakcije naših slušalaca. Zbog vas, uvijek smo se trudili da budemo u korak sa vremenom te smo vremenom evoluirali nudeći emitovanje programa putem raznih najmodernijih platformi.

„Kroz ovih 16 godina koliko sam ja tu Slon radio je mnogo evoluirao. Danas imao razne platforme gdje možemo pratiti Slon radio, na frekvenciji 89 megaherca, putem interneta ali i ostalih platformi. Što se tiče interneta prvi smo u BiH, a one davne, gladne, poslijeratne 1998 godine, sa oskudnom i izuzetno skupom tehnologijom postigli smo da se možemo slušati i putem interneta. „ dodala je Nedžida Sprečaković, urednica radijskog programa

Da ekipa radi vrhunski posao, potvrđuju brojna priznanja i nagrade koje je Slon radio dobio u prethodnim godinama. Građani Slon radio mogu pratiti, pored radio prijemnika, i na internetu, putem live streama, ali je i u ponudi telekom operatera u okviru Moje TV. Iako smo prije 26 godina krenuli polako i sa skromnim željama, danas imamo sve što je potrebno za funkcionisanje jedne uspješne medijske kuće, a sve ovo ne bismo uspjeli bez vašeg povjerenja koje nam poklanjate sve ove godine.  Slušamo se i u 2022. godini!

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA