Slavimo zajedno: Radio Slon danas obilježava svoj 24. rođendan

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Danas slavimo naše i vaše uspjehe! Radio Slon danas obilježava svoju 24. godišnjicu rada i postojanja na ovim prostorima. 27. decembra prije tačno 24 godine, Radio Slon po prvi put se oglasio u eteru. U početku se program emitovao osam sati dnevno. Nakon dvadeset četiri godine Radio Slon programski sadržaj emituje 24 sata.

Na 89 MHz možete slušati sve, od informativnih do muzičko- zabavnih i humorističkih sadržaja. Uprkos brojnim teškoćama i velikoj konkurenciji, u protekle dvadeset četiri godine Slon radio se razvio u značajnu medijsku kuću na ovim prostorima. Zanimljivim programskim sadržajima i stalnim osvježavanjem programske šeme Slon radio je našao  put do srca hiljada vjernih slušalaca.

Programskim sadržajima zadovoljavamo široke mase slušalaca, emitujući sadržaje od informativih pa do muzičko zabavnih i humorističkih. Program emituje 24 sata i moguće ga je slušati u eteru na području Tuzlanskog kantona, a već više od 10 godina program emituje uživo i putem interneta. Inače ova radio stanica je prva iz BiH koja je daleke 1998. godine počela emitovati program putem interneta. Bila je to revolucija i početak novog načina globalnog emitovanja.

Danas ova radio stanica zapošljava veliki broj iskusnih novinara, tehničara te ostalog osoblja.

“Ono što nije objavljeno na Radiju „SLON“ nije se ni desilo”, rekao je jedan ugledni Tuzlak. I to je istina. Ako pogledate istraživanja o slušanosti programa u eteru ili putem interneta, vidjet ćete da je Slon u vrhu slušanosti. Onda je jasno zašto ono što nismo objavili neće čuti većina naših sugrađana – ističe Damir Đapo gl. i odg. urednik i dodaje da su vrhunac svega dvije nagrade koje je radio dobio upravo za kvalitet informativnog programa, a koje su dodijelili novinari i urednici Radija Slobodna Evropa.

Dragi naši slušatelji, hvala vam na povjerenju koje nam pružate sve ove godine. Slavimo zajedno.

Sretan nam rođendan!