Sloboda – Dinamo 11. oktobra, očekuju se pune tribine Tušnja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fudbaleri Slobode naredni petak dočekat će ekipu zagrebačkog Dinama s kojom će za stotu godišnjicu odigrati prijateljsku utakmicu.

Prijateljska utakmica Slobode i Dinama za stotu godišnjicu tuzlanskog kluba bit će poklon svim navijačima i ljubiteljima fudbala u gradu soli, a očekuje se da tribine stadiona Tušanj budu pune. Pripreme za ovaj meč su pri kraju, a navijači također najavljuju brojne aktivnosti naredni četvrtak i petak.

”Sto godina ljubavi nas veže, dat ćemo sve od sebe da ovaj događaj prođe u najboljem redu. Sto godina ćemo proslaviti u četvrtak u gradu paljeći 100 baklji na različitim dijelovima grada”, navodi Ajdin Joldić, predstavnik navijačke grupe ”Fukare”.

Iako Sloboda u svojim vitrinama nema mnogo trofeja i pehara, ljubav prema ovom klubu jača je nego ikad, kažu navijači. Očekuju vrhunsku utakmicu protiv hrvatskog premijerligaša. Ekipa Dinama na Tušanj dolazi u najjačem sastavu, potvrđeno je i na ovoj konferenciji za medije.

”Mi smo imali u tri-četiri navrata dogovor oko termina utakmica sa Dinamom, uvijek je bilo vezano za činjenicu da su oni, odnosno njihov trener željeli da dođu u najboljem sastavu, u kontekstu toga, oni su dali obećanje da će 11.10. doći u najboljem sastavu koji imaju”, kaže Eduard Brandalik, član Upravnog odbora FK Sloboda.

Narednog petka, tokom dana planirano je druženje fudbalera Slobode i Dinama sa građanima na Sonom trgu. Utakmica je na rasporedu od 17:30 sati, a cijene ulaznice bit će 10 KM, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan. Želja i cilj organizatora je da osim svečanosti povodom jubileja, ova priča ima i finansijsku pozadinu, jer će sredstva od prodaje ulaznica u potpunosti završiti na računu Slobode. Na utakmici se očekuje prisustvo nekadašnjih fudbalera i članova Uprave, a utakmicu će otvoriti Anto Raos, dugogodišnji hrvatski i bosanskohercegovački profesor i sportski radnik. Uskoro će se u prodaji naći i dres sa imenima 573 igrača koji su u ranijem periodu nastupali za tuzlanski klub, a prihod od prodaje dresova također će biti uplaćen Slobodi.