Sloboda favorit u utakmici protiv Bratunca

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon pobjede nad ekipom Studenta u Mostaru prošli vikend, ove subote će na domaćem terenu Sloboda dočekati Bratunac, ekipu za koju u stručnom štabu smatraju da neće biti lak protivnik. Iako je tuzlanski tim na prvenstvenoj tabeli četvrti a Bratunac deveti, riječ je o iskusnoj ekipi koja može mnogo pokazati, kažu u Slobodi.

”Većinu utakmicu su izgubili egal, od Sparsa dva razlike, od Zrinjskog četiri razlike, pokazuju da oni posjeduju kvalitet. Imaju Pantića koji je ozbiljan igrač, dva američka košarkaša i četiri košarkaša iz Srbije koju imaju i kvalitet i ozbiljnu reputaciju. Sve radimo da nas ne iznenade”, kaže Josip Pandža, trener Slobode.

Sloboda je favorit i očekuju pobjedu. U meč ulaze optimistično, iako veliki broj igrača ima zdravstvene probleme.

”Atmosfera je pozitivna, nakon nekoliko pobjeda, držimo se zajedno, dobro treniramo, imamo malo problema sa zdravljem tj. virusima koji su napali ekipu, tako da nismo trenirali u full sastavu ove sedmice, ali sa velikom dozom optimizma dočekujemo ekipu Bratunca kod kuće i nadamo se pobjedi”, riječi su igrača Slobode Maksima Kovačevića.

Zdravstveni problemi košarkaša otežavaju trenažni proces.

”Međutim u datim okolnostima trebamo izvući maksimum, da dođemo do pobjede i da idemo prema prvom cilju a to je plasman u Ligu za prvaka”, ističe Pandža.

Košarkaši Slobode vjeruju i očekuju veliki broj navijača i ovaj put u Mejdanu. Oni su faktor koji mnogo znači igračima na terenu i vjetar u leđa u ostvarivanju dobrih rezultata. Utakmica je na programu od 19:30 sati.