Sloboda ide u Kakanj po nastavak pobjedničkog niza

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zgusnut raspored za igrače Slobode počeo je sredinom ovog mjeseca. Zaostalu utakmicu 13. kola ekipa je odigrala u Čapljini prije par dana i već danas putuju na novo gostovanje u okviru 15. kola Prvenstva BiH. Igrači i stručni štab u Kakanj idu na krilima dvije vezane pobjede, a ono što je zajedničko prethodnom i sljedećem protivniku crveno-crnih jeste da ekipu iz Tuzle i jedni i drugi dočekuju nakon problema sa korona virusom u svojim redovima.

Ekipa Kaknja je uoči navedene pauze zabilježila tri uzastopna poraza dok su posljednju utakmicu odigrali prije dvije sedmice, tačnije 03.01. ove godine. Usporedbe radi, u periodu od posljednje utakmice sutrašnjeg domaćina do danas, igrači Slobode su odigrali dva susreta od čega jedan kod kuće i jedan na strani te u oba bili bolji od svojih protivnika.

Međutim, prostora za opuštanje nema. Trener Damir Mulaomerović je već nekoliko puta istakao kako je za njegovu ekipu svaka utakmica ključna. Kakanj je u ovoj pauzi doveo pojačanje na bekovskoj poziciji, a u roster Slobode se vraćaju Strong i Lelić koji nisu imali pravo nastupa u Čapljini. Uoči utakmice i odlaska na gostovanje, kratku izjavu dao je Ivan Miličević: “Svjesni smo da nas čeka neugodno gostovanje, kao i svako, jer liga je takva da nema laganog prolaza u gostima. Prirodno je da ekipe igraju puno bolje kod kuće nego u gostima pa tako očekujemo jak otpor igrača Kaknja. Mi smo u odličnom ritmu i poslije dvije vezane pobjede idemo po novu tako da se nadam nastavku niza”, rekao je Miličević.

Utakmica je zakazana za večeras s početkom od 18:00h u sportskoj dvorani KSC Kakanj. Pravdu na ovom susretu dijelit će Bojan Jovanić, Milan Adamović i Saša Babić. Zbog još uvijek složene epidemiološke situacije na snazi je odluka košarkaškog saveza o odigravanju utakmica bez prisustva gledatelja. Susret uživo možete pratiti putem službenog Youtube kanal KSBiH, a link za praćenje podijelit ćemo uoči početka na našim društvenim mrežama.