Sloboda od naredne sezone u ABA 2 ligi

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaši Slobode od naredne sezone, pored takmičenja u Premijer ligi BiH, takmičit će se i u regionalnoj ABA 2 ligi, što je kako navode iz tuzlanskog kluba posebno priznanje koje je stiglo od organizatora ove regionalne smotre.

”Posebno je zadovoljstvo što je poziv stigao u godini kada Radničko sportsko društvo Sloboda slavi stotu godišnjicu postojanja. Dobili smo podršku lokalne zajednice i igranje u regionalnom takmičenju je od značaja za Grad Tuzla. Mnogo klubova iz regiona je bilo zainteresovano za upražnjeno mjesto u ABA 2 ligi, ali mi smo se izborili i uvjerili rukovodstvo takmičenja u našu želju, ambicije kao i stabilnost kluba”, naveo je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

ABA 2 liga je regionalno takmičenje drugog stepena u kojoj nastupaju klubovi iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, baš kao i u prvoj ABA ligi.

Odluka o formiranju lige je donesena u julu 2017. godine na sastanku rukovodstva ABA lige. Odlučeno je da će se u ligi takmičiti 12 klubova, 10 direktno plasiranih, a dva nakon kvalifikacija.