21.7 C
Tuzla
30.05.2023.

Sloboda sutra na Tušnju dočekuje aktuelnog bh prvaka

Fudbalski klub Sloboda će sutra na Gradskom stadionu Tušanj dočekati ekipu Zrinjskog iz Mostara. Utakmica se igra u okviru 29. kola Premijer lige BiH, a poseban izazov za crveno- crne jeste to što igraju utakmicu sa aktuelnim prvakom BiH u fudbalu.

„Zrinjski je najkvalitentija ekipa koja je igrala Premijer ligu i znamo da su prije sedam kola prije kraja Prvenstva osigurali titulu, a uz to, to je ekipa koja sigurno od svih ekipa najmanje godi FK Sloboda jer znamo da u prošlosti nismo imali baš dobre rezultate sa njima“ rekao je Amir Spahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Kada je riječ o atmosferi u klubu, iz Stručnog štaba  navode kako su svjesni svojih kvaliteta te da će dati svoj maksimum da osvoje bodove.

“Sigurno je da će igrači dati svoj maksimum i sigurno da su naši igrači koje imamo veliki profesionalci i od sebe daju stoposto i tako je bilo i na prošloj utakmici u Prijedoru tako će to biti i sutra, međutim koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo sutra poslije utakmice“ dodao je Amir Spahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda

“Znamo sve njihove kvalitete što smo mogli vidjeti kroz ligu i Kup utakmice i mislim da svima možemo biti  neugodan protivnik na našem stadionu i uz podršku naše publike nadamo se pozitivnom rezultatu.“ rekao je Alen Kurtalić, igrač FK Sloboda.

Trenutno FK Sloboda ima 29 bodova na premijerligaškoj tabeli i u opasnosti je od prelaska u niži rang takmičenja. Do kraja prvenstva cilj je osvojiti što više bodova tako da je pritisak na igračima i samim tim na klub veliki.

„Mislim da će nam do kraja Prvenstva dovoljno biti četiri boda ako budu rezutlati išli na našu ruku, ali mislim da će 33 boda biti dovoljno za opstanak. Igranje na domaćem terenu može predstavljati prednosti, ali mi igramo sa ekipama koje su najbolje u ligi i sigurno da je veliko opterećenje nad igračima i najgore je igrati kada moramo” zaključuje Amir Spahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda

Utakmica je na rasporedu u 18 sati na Gradskom stadionu Tušanj.

 

 

 

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!