Sloboda u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Mladost Doboj Kakanj

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U nedjelju se nastavlja premijer nogometna liga BiH, a u okviru 20. kola FK Sloboda na Tušnju dočekuje FK Mladost Doboj Kakanj. Prema riječima šefa stručnog štaba FK Sloboda Gradimira Crnogoraca pripreme su protekle po planu, ekipa je u dobroj kondiciji, te se kompletan tim može fokusirati na ono što je trenutno cilj – opstanak u Premijer ligi.

„Neće sigurno biti lako, ali idemo od utakmice do utakmice i mislim da smo za ovu prvu utakmicu na našem terenu spremni i jedva čekamo da krene u nedjelju utakmica protiv Mladost Doboj Kaknja“, izjavio je Crnogorac.

Crnogorac u ovom susretu neće moći računati na Almira Bekića zbog povrede, a iz istih razloga susret će propustiti i Armin Hodžić, dok je Amar Beganović suspendovan. Što se tiče novih igrača, dobro su se uklopili i spremni su za ovu utakmicu ističe Crnogorac.

Amer Bekić poručuje da će igrači svakoj utakmici pristupiti kao odlučujućoj, kao i da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate i obraduju sve navijače FK Sloboda.

„Svi igrači koji budu izašli na teren će dati svoj maksimum. Očekujem naravno pune tribine i podršku ovih dva tri mjeseca što treba da izguramo do kraja i mislim da Sloboda neće ispasti iz Lige, jer to ovi momci i ovaj grad i ovaj klub ne zaslužuje“, poručio je Bekić.  

 

Utakmica između FK Sloboda i FK Mladost Doboj Kakanj igra se u nedjelju, 23. februara na stadionu Tušanj sa početkom u 14:30 h.