Sloboda večeras gostuje u Sarajevu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fudbaleri Slobode u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras igraju utakmicu 3. kola BHT Premijer lige BiH protiv aktuelnog prvaka, FK Sarajevo.

-Šef stručnog štaba crveno-crnih, govorio je za Sloboda TV o svojim očekivanjima pred ovu derbi utakmicu.

Na redu je treće kolo gdje gostujemo FK Sarajevo. Šta reći u protivniku, prvak države, izuzetno organizovan klub, sa izuzetnim igračkim kadrom raspolažu, imaju izuzetnog trenera, ali mi idemo tamo da odigramo kvalitetnu utakmicu, najbolje što možemo u ovom trenutku”, izjavio je Mile Lazarević, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Što se tiče igračkog kadra Slobode za utakmicu 3. kola nema kartoniranih, ali crveno-crni imaju određen broj rovitih igrača čiji nastup u subotu je upitan.

-“Što se tiče igračkog kadra, nemamo suspendovanih igrača , ali imamo dosta rovitih igrača koji su zbog kasnijeg uključenja u pripremni proces zadobili određene probleme, ali ja se nadam da će biti spremni za subotu i utakmicu protiv Sarajeva”, izjavio je Lazarević.

Podsjećamo, utakmica između FK Sarajevo i FK Sloboda Tuzla igra se u subotu, 3. augusta 2019. godine sa početkom u 20:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase uz direktan TV prenos na Moja TV.

Glavni sudija ove utakmice je Zoran Grbić, a asistirat će mu Musa Jure, Demir Mirza i Topalović Sabrija.