-4 C
Tuzla
08.12.2023.

Sloganom „Ni lijevo ni desno, samo naprijed“ Tuzlanska alternativa počela kampanju iz Poslovne zone „Kreka Sjever“

“Prije četiri godine našu kampanju za Lokalne izbore 2016. godine smo počeli upravo sa ove lokacije koja je u to vrijeme bila zarasla u korov i obećali građanima Tuzle da će se za četiri godine našeg mandata ovdje izgraditi na desetine fabrika koje će zapošljavati mlade ljude kojima moramo  na lokalnom nivou pružiti nadu da ostanu u našoj dragoj Bosni i Hercegovini i kao što i sami vidite u tome smo i uspjeli”- ovo je između ostalog kazao novinarima Mensur Alić, nosilac liste Tuzlanske alternative za predstojeće Lokalne izbore, čime je i zvanično počela kampanja ove stranke.

Naime, danas je Poslovna zona “Kreka Sjever” moderno opremljena Poslovna zona sa svom pratećom infrastrukturom i već nekoliko izgrađenih fabrika.

“Ekonomije, ekonomija i samo ekonomija i dalje mislim da je to jako važan segment u životu svakog građanina Tuzle, dakle ekonomski razvijena Tuzla daje mogućnosti da razvijamo i sve ostale segmente društva i ništa manje važne od ekonomije. Ovo je pilot projekat koji se pokazao jako uspješnim i sada idemo dalje a na redu je vrlo brzo i Poslovna zona Gornja Tuzla koja već ima dobar dio urađene dokumentacije. Pandemija Korona virusa nas je kao i cijeli svijet donekle usporila ali kao odgovorni ljudi moramo pronaći rješenja i u teškim vremenima”-kazao je Alić.

Podsjećanja radi, Tuzlanska alternativa je osnovana 2012. godine i iza sebe sa dva vijećnička mandata ima zapažene rezultate na političkoj sceni Tuzle.

Cilj ove stranke je da na Lokalnim izborima 2020. godine osvoji minimalno tri mandata što bi im ističu u velikoj mjeri olakšalo realizaciju zacrtanih ciljeva.

Mnogi nas pokušavaju prisvajati da smo lijevi ili desni, nije važno šta o nama misle političari i stranke.Nama je najvažnije šta o nama misli narod a naš slogan “Ni lijevo ni desno, samo naprijed” dovoljno govori o našim namjerama i našoj politici, saopćeno je još na početku predizborne kampanje Tuzlanske alternative, koja izlazi sa listom od 35 kandidata za Gradsko vijeće a čiji nosilac liste je dokazani humanista i ugledni privrednik Memsur Alić.

Vezane vijesti

TUZLA