Službenici Uprave policije MUP-a TK učestvovali u obuci ”Djeca u riziku digitalnog okruženja”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Dvadeset policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (Odsjek za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici i policijski službenici zaduženi za rad sa maloljetnicima iz policijskih uprava MUP TK-a), uzeli su učešće u on-line obuci pod nazivom ”Djeca u riziku digitalnog okruženja”.

Riječ je o programu obuke, putem digitalne platforme, koji organizuje Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u partnerstvu sa organizacijom ”Save the Children”, u vremenskom periodu od 8. do 11. juna 2020.godine, a sam program realizuje akademsko osoblje navedenog Fakulteta, uz stručnjake iz prakse – istražitelje Federalne uprave policije.

Cilj obuke je usvajanje novih i unapređenje stečenih znanja i iskustava na temu zaštite djece i maloljetnika od rizika povezanih sa korištenjem digitalnih medija i sprečavanja njihovih štetnih posljedica.

Ovaj vid edukacije će doprinjeti stručnom usavršavanju i unapređenju rada policijskih službenika u navedenoj oblasti, u skladu sa razvojem tehničko-tehnoloških postignuća, a koji su predviđeni Planom i programom stručnog usavršavanja policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a za tekuću 2020.godinu koji provodi Odsjek za edukaciju, a u cilju povećanja efikasnosti i djelotvornosti rada Uprave policije.