Smanjenje graničnih procedura kako bi se smanjile gužve na MGP Gradiška

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na radnom sastanku predstavnika Granične policije BiH i ravnateljstva MUP-a Republike Hrvatske razgovaralo se o poduzimanju mjera i rješenja kako bi se smanjili višekilometarski zastoji i čekanja na MGP Gradiška.

Na sastanku je zaključeno kako je bitno smanjiti procedure, kao i da teretna vozila mogu prolaziti granicu bez vaganja.

“Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, donijet će se nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu suradnju i komunikaciju, kako bi se nesmetano olakšao promet na graničnim prijelazima. Granična policija BiH i MUP Republike Srpske u dubini prijelaza pokušat će kroz kontrolu usmjeravati da teretna vozila ne idu na MGP Gradiška nego da koriste i druge granične prijelaze. Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrđeno je da je preko 15 posto teretnih vozila koristilo prijelaz na MGP Gradiška, a kojima nije potreba da idu preko tog prijelaza”, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Granična policija BiH svakodnevno upozorava i ponovno apelira na sve vozače teretnih vozila koji idu u Republiku Hrvatsku, a ne trebaju fitosanitarni pregled, da koriste druge granične prijelaze kako se ne bi stvarale bespotrebno gužve i dugosatna čekanja.

Današnjem radnom sastanku nazočili su načelnik TU Sjeverozapad Granične policije BiH Suad Kasupović i zapovjednik za podršku i kontrolu u TU Sjeverozapad Stjepan Skoko te zamjenik glavnog ravnatelja MUP-a Republike Hrvatske Jozo Šuker.