30.5 C
Tuzla
23.07.2024.

Smanjimo aerozagađenje uz Partnerove kredite

Partner mikrokreditna fondacija kao društveno odgovorna firma, nastavlja kroz svoje projekte energijske efikasnosti apelovati na firme i pojedince da uzmu učešće u brizi za zdravlje svih nas.

„Ova poruka da se kroz ulaganje u energijsku efikasnost povećava komfor doma i ostvaruju uštede je u ovom momentu najmanje što svi možemo učiniti za buduća pokoljenja, ali mi kao društveno odgovorna firma i jedan od lidera na ovom polju, imamo dugoročne projekte, kojima našim klijentima nudimo mogućnost rješavanja problema energijske efikasnosti, a samim tim doprinosimo čišćem okolišu“, istakao je direktor Fodacije Senad Sinanović.

Porodica Maksumić iz Mostara je putem mikrokredita iz Partnera završila izolaciju i zamjenu stolarije, a radove planiraju i nastaviti.

Putem ovih mikrokredita sam odradio neke radove na kući, koje smo zamislili, tj. otvore, komplet stolariju. U narednom periodu namjeravamo pomoću ovih mikrokredita iz Partnera, uraditi fasadu. Sa izvođenjem ovih radova dobili smo na efikasnosti grijanja kuće, na toplotnoj izolaciji, na izolaciji buke. Ono što me posebno privuklo kod ove ponude mikrokredita od Partnera je povrat sredstava, koje smo dobili prilikom izvođenja ovih radova, što je vrlo pristupačno i povoljno. Danas u ovom periodu, kada je sve skupo i kada su takve kamate kakve jesu u bankama, vrlo je pristupačno i dobro dobiti povrat sredstava sa kojim možeš raspolagati i nešto drugo raditi”.

Ostvarenim plasmanom ovih kredita u periodu od 01. januara do 31. augusta 2020. godine, Partner će doprinijeti godišnjoj uštedi u primarnoj energiji od 11.716 MWh, što je približno količini energije koju 6.509 domaćinstva potroše u sezoni grijanja.

Također, bitno je pomenuti i godišnje uštede u smanjenju emisije CO2 od 3.799 tona, što je približno količini CO2 koju emituju 584 domaćinstva koja se griju na ugalj u jednoj sezoni. To znači da je emisija CO2 svake sezone manja za količinu CO2 koju proizvedu 584 domaćinstva, što je direktan uticaj Partnerovih mikrokredita.

Više o Partneru na:  www.partner.ba

Vezane vijesti

TUZLA