5 C
Tuzla
04.12.2022.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača ponijela zvanje “Šampion izvrsnosti”

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača i njen prvi čovjek, direktor prim. dr Aleksandar Jokić odnijeli su sve zasluge za kvalitet i liderstvo na dodeli za Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost „OSKAR KVALITETA“. Specijalna bolnica Banja Koviljača ponijela je zvanje ŠAMPION IZVRSNOSTI dok je dr Aleksandar Jokić proglašen za LIDERA POSLOVNE IZVRSNOSTI.

U okviru 31. po redu Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2022. manifestacije kojom se u Srbiji obiljležava Svjetski dan kvaliteta i Evropska nedjelja kvaliteta, dodjeljuju se i prestižne nagrade za poslovnu izvrsnost – Oskar kvaliteta. Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti se tradicionalno održava u organizaciji Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije.

Ova nagrada za Specijalnu bolnicu Banja Koviljača i njenog direktora predstavlja mnogo više od jednog u nizu priznanja. Ona nosi težinu, snagu i istrajnost, ona svjedoči o jednom rehabilitacionom centru koji je u prethodnom periodu uspio da savlada neke skoro nesavladive prepreke, koji je pomjerio granice svojih mogućnosti, koji je pokazao da se zajedništvo, timski rad, dobra organizacija i pravi lider sliju u uspijeh, u ostanak na tržištu, u ponovno probijanje svih rekorda poslovanja.

Ova nagrada je nagrada koju svaki zaposleni u ovoj ustanovi zaslužuje, i koji je podjednako zaslužan za dobijanje iste. Specijalna bolnica Banja Koviljača uspjela je svojim trudom, zalaganjem i unutrašnjim jednistvom da prebrodi mnoge poslovne poteškoće koje su na globalnom nivou zahvatile cijeli svijet i nagrada još više znači jer je nakon tog perioda poslovanje ne samo zadržalo prethodni nivo, već je nastavilo da raste, šireći tržišta na kojima posluje, obarajući nove rekorde u kvalitetu poslovanja i liderstvu.

Odabir laureata iziskuje detaljne provjere, pri kojima ni jedan segment poslovanja ne prođe nezapažen. Obimna ispitivanja svakog od nominovanih za nagradu vršila je nezavisna i stručna komisija sastavljena od vrhunskih stručnjaka u svom domenu, koji su imali ulogu ocjenjivača i detaljno istraživali sve aspekte poslovanja i kvaliteta jednog kandidata.

Vrednovanje postignutih rezultata organizacija vrši se na osnovu devet osnovnih kriterijuma: Liderstvo; Strategija; Potencijali organizacije; Procesi i tehnologije; Tržište i korisnici; Rezultati poslovanja; Zadovoljstvo zaposlenih; Zadovoljstvo korisnika; Društvena odgovornost.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije za: realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Republike Srbije.

Povodom 25 godina “Oskara kvaliteta”, uvedene su dvije nove kategorije nagrade: Šampion izvrsnosti, za organizaciju koja osvoji između 800 i 1000 bodova (peti nivo izvrsnosti); Lider poslovne izvrsnosti, za prvog čovjeka organizacije koja je osvojila od 800 do 1000 bodova, uz uslov da je na završnom ocjenjivanju lično pokrivao kriterijume Liderstvo i Strategiju i za oba kriterijuma osvojio po 80% do 100% bodova od njihove ukupne vrijednosti.

Nagradu dodeljuje stručni Žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija, na osnovu ocjena ocjenjivačkih timova biranih sa liste registrovanih ocjenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača je bila dobitnik ove prestižne nagrade u 2019. godini kao APSOLUTNI POBJEDNIK u kategoriji javnog sektora.

POSLJEDNJE DODANO