Špirić: Očekujem ažurirane podatke nadležnih institucija o migrantima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić očekuje da će nadležne institucije uskoro pripremiti ažurirane podatke o stanju migrantske krize u BiH da bi bio ispoštovan zaključak o održavanju plenarne sjednice o ovoj temi.

 

“Situacija koju imamo u vezi s ilegalnim migracijama već godinama nije dobra i tome se pristupa selektivno. Još u prošlom mandatu imao sam nekoliko poslaničkih pitanja i inicijativa na koje su se oglušili i tadašnji ministar bezbjednosti i Savjet ministara. Posljedica takve neozbiljnosti je da migranti sada napadaju i policiju”, izjavio je za Srnu Špirić, koji je bio inicijator zakazivanja plenarne sjednice o stanju migrantske krize u BiH.

On smatra da je neophodno da se uključe sve nadležne institucije u ovaj problem koji ima više segmenta, od humanitarnog do bezbjednosnog i političkog, te je neophodno da se koordinisano radi na svim nivima vlasti.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, smatra da migrantska kriza
nije problem samo jedne partije niti parlamentarne većine već cijelog
društva.

“Što budemo ozbiljnije i efikasnije radili to su nam manje šanse da cijela BiH postane Unsko-sanski kanton po pitanju migranata”, zaključio je Špirić.

IZVOR: RTV Slon/Srna