Sporije se saobraća na putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica

Sporije se saobraća na putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica

Objavio: -
Foto: ilustracija

Ovoga jutra se u BiH saobraća uz mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na dionicama u višim predjelima u centralnim i sjeverozapadnim krajevima. Izdvajamo magistralne puteve M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu, gdje kolovoz suh, a uvjeti za vožnju povoljni. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je  saobraćaj obustavljen  i preusmjeren na  obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralne puteve M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na  graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.