Sport bez sporednog igrača, kada se navijači vraćaju na tribine?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prema sadašnjim najavama nadležnih organa, publika se u dvorane i na stadione na području Federacije BiH neće vratiti uskoro.

Iako to mnogo priželjkuju, epidemiološka situacija nije u toj mjeri dobra, da bi Federalni krizni štab predložio povratak navijača na tribine. Produženje postojećih mjera se očekuje sutra, a nema naznaka da će biti popuštanja postojećih koje se odnose na sport.

Fudbaleri, rukometaši, košarkaši… u našoj zemlji dugo su na terenu bez svog sporednog igrača – publike. Duh sporta se u neku ruku gubi bez navijača i ovo je veliki nedostatak.

Fudbalski savez BiH uputio je molbu kriznim štabovima oba bh. entiteta za odobravanjem povratka navijača na tribine, ali kako navode u ovoj organizaciji, još nisu dobili odgovor. Spremni su na bh. stadionima osigurati posebne higijensko-epidemiološke uslove.

Iako je govora bilo da će u samo jednom dijelu zemlje biti omogućeno prisustvo navijača na tribinama stadiona, iz Fudbalskog saveza potvrđuju da se to neće desiti.

Kada je u pitanju dvoranski sport, također je moguće organizovati prisustvo publike uz poštivanje epidemioloških mjera.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva od koga zavisi odluka, nije posljednjih dana izlazio u javnost po ovom pitanju. Međutim, postoje naznake da neće biti uslišana molba sportista, te da će tribine i dalje biti prazne.