Sportski savez TK osuđuje postupak Slobodinih navijača

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Sportski savez Tuzlanskog kantona osuđuje postupak manjeg dijela navijača na utakmici 22. kola Premijer nogometne lige BiH između Slobode i Željezničara, koji su na neprimjeren način istakli uvredljive poruke.

Sportski tereni i sportske predstave, posebno one koje na sportska borilišta dovode veliki broj gledatelja, nisu mjesta za iskazivanje bilo kakve netrpeljivosti, nasilja, diskriminacije, uvreda i sličnih devijantnih ponašanja.

U cilju stvaranja dobrih odnosa između sportskih klubova, gradova i navijača, želimo istaći da iskreni sportski zaljubljenici, pravi navijači koji sport vole i poštuju i ljubav prem svom klubu dokazuju poštujući druge, u Tuzli i Tuzlanskom kantonu su uvijek bili većina i da se sud o odnosima među sportskim kolektivima , gradovima i sportistima ne treba donositi na osnovu stavova malog broja neodgovornih pojedinaca kojima nije mjesto na tribinama sportskih borilišta.

 Podsjećamo, na utakmici između FK Sloboda i FK Željezničar koja se u subotu igrala na Tušnju,  Fukare su tokom susreta podigle transparent izuzetno neprimjerenog sadržaja.

“Amare isti si otac, zreo si za moždani”, napisali su navijači Slobode.

Ova morbidna poruka je upućena Amaru Osimu, treneru Željezničara i njegovom ocu Ivici.