SPU BIH Tuzla: Održani predizborni skupovi u Tuzli, Kalesiji i Kladnju

SPU BIH Tuzla: Održani predizborni skupovi u Tuzli, Kalesiji i Kladnju

Objavio: -

Kantonalni odbor Stranke penzionera-umirovljenika BiH Tuzla, u saradnji sa Gradskim odborom Tuzla, Općinskim odborom Kalesija i povjereništvom za općinu Kladanj, održao je juče 04.10.2018 godine predizborne skupove u Tuzli,  Kalesiji i Kladnju.

U mjesnoj zajednci Centar, općina Kalesija sa početkom u 17:00 sati održan je predizborni skup pred svojim članovima i simpatizerima, na kojem je nakon predstavljanja kandidata sa liste za Skupštinu TK, parlament F BiH i parlamentarnu Skupštinu BiH, na postavljena pitanja koja su se odnosila na oblast rješavanja socijalnih, društveno-političkih, privrednih i drugih pitanja, kao i pitanja o ispravnom načinu glasanja na izborima  govorili su Predsjednik Kantonalnog izbornog štaba Fuad Bećirović, sekretar KIŠ-a Mirsad Šabić, nosioc liste za Skupštinu TK Spomenka Mičić, pri čemu su osim odgovora predstavili i odgovarajuće mjere koje je Stranka penzionera-umirovljenika BiH pripremila da nakon ulaska u zakonodavnu i izvršnu vlast provede na rješavanju detektovanih aktuelnih problema o kojima se lokalno stanovništvo interesuje i koje kao problem ističe i postavlja pred Stranku penzionera-umirovljenika BiH, koju su u odnosu na druge političke subjekte sa ovog područja prepoznali kao jedinog pravog i ozbiljnog političkog subjekta koji bi mogao ove probleme riješiti u korist i za interes naroda širom Bosne i Hercegovine.

Povjerenik stranke za područje Kladnja, u saradnji sa rukovodstvom Stranke iz kantonalne organizacije Tuzla, organizovao je u Kladnju i Stuparima od 09-14 sati druženje sa građanima, članovima i simpatizerima stranke iz Kladnja i Stupara, pri čemu su podijeljeni  informativno-reklamni materijali, a na postavljena pitanja je odgovarao predsjednik Kantonalnog odbora stranke Sulejman Babić.

U mjesnoj zajednici Stari Grad, opština Tuzla, u 16:00 sati, uz bogat muzički program i veliki izbor jela i pića, povjerenik za mjesnu zajednicu Stari Grad Širanović Mehmed, organizovao je druženje uz muziku sa građanima mjesne zajednice, članovima i simpatizerima stranke, gdje su kao gosti pozvani rukovodioci stranke i kandidati sa listi za Skupštinu TK, parlament FBiH-izborna jedinica 3 i za parlamentarnu Skupštinu BiH. Na ovom skupu prisutnima su se obratili kandidati sa listi Mehmed Širanović, Ivo Marić, Nusret Barčić i Džana Pašić, nosioc liste za Parlament Federacije BiH-izborna jedinica 3 Ramiz Ibrišević, i predsjednik Kantonalnog odbora Sulejman Babić.

Da bi prisutnima na sva tri održana predizborna skupa bilo jasnije koji je to značaj rada za širu društvenu korist građana, predstavnici Stranke su istakli utvrđene stalne ciljeve i zadatke Stranke penzionera-umirovljenika BiH, a koje ni jedna druga politička partije u Bosni i Hercegovini ne ističe kao svoje konkretne ciljeve, kao što su:

 1. Povećanje penzija do 18% u prvoj godini mandata, primjereno socijalno-ekonomskom položaju penzionera,
 2. Bezuslovno osiguranje uplate doprinosa za PIO/MIO prije isplata plaća osiguranika i bez izuzetka poslodavca,
 3. Zapošljavanje mladih, radi popravljanja omjera uposlenih u odnosu na broj penzionera,
 4. Sveobuhvatno rješavanje pitanja statusnih prava branitelja, zasnovano na realnoj analizi sadašnjih prava,
 5. Unapređenje razvoja ustanova sistema javnog zdravstva i kvaliteta zdravstvenih usluga,
 6. Ujednačavanje materijalnih prava osoba sa invaliditetom, bez obzira na uzrok invaliditeta,
 7. Moralna i duhovna obnova, na svim nivoima društva,
 8. Izgradnja pravne države, gdje niko neće biti iznad države,
 9. Jedinstvena i nedjeljiva BiH, koja će pripadati svima jednako, nikome manje i nikome više,
 10. Zaustavljanje daljnje pljačke BiH i borba protiv korupcije.

Na kraju svakog ovog predizbornog skupa, kao i na skupovima prije njih, upućen je stalni poziv svim penzionerima, omladini, demobilisanim borcima i nezaposlenim radnicima da na izborima obavezno glasaju samo za Stranku penzionera-umirovljenika BiH, iz razloga što jedino ova stranka, za razliku od svih drugih političkih subjekata u BiH:

 1. Ima viziju kako da BiH očuva svoju suverenost i nezavisnost, teritorijalni integritet i zemlju multietičnog življenja koju je imala u svojoj hiljadugodišnjoj prošlosti,
 2. Ima realan program i kvalitetne kandidate na listama,
 3. Ima program ekonomske i socijalne politike koji nudi rješenje do 18% veću penziju, jer novca ima samo ga treba pravilno usmjeriti,
 4. Ima rješenje kako poboljšati život penzionera, mladih, branitelja i svih onih koji žive ispod granice siromaštva, i spremna je prihvatiti izazov i odgovornost.
 5. Ne obećava, već nudi konkretna rješenja koja će zaustaviti masovni odlazak mladih iz BiH,
 6. Odlučna je u borbi za državu BiH u kojoj ima mjesta za sve i u kojoj niko neće biti progonjen i manje ravnopravan,
 7. Zalaže se za stručne, kompetentne i moralne ljude u politici i svim drugim društveno-odgovornim poslovima i funkcijama. Mi posjedujemo akumulirano znanje, obrazovanje i neprocjenjivo radno i životno iskustvo, sticano kroz cjeloživotni, dugogodišnji rad.