Srebrenik: Izložba „Domovina u srcu“ ostaje otvorena do 10. oktobra

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

“Domovina u srcu“ naziv je izložbe koja je, u organizaciji 2. rendžerskog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, a u okviru obilježavanja 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije RBiH, na svečan način otvorena u holu Doma kulture u Srebreniku.

Ističući da se i na ovakav način čuva od zaborava sve ono što je učinjeno u odbrani BiH i Tuzlanskog kantona u periodu od 1992. do 1995. godine izložbu je otvorila Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke TK.

Učesnicima svečanosti obratili su se i Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika, major Almir Kuluglić, oficir za kulturno i historijsko nasljeđe 2. rendžerskog pješadijskog puka OS BiH i Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI Tuzlanskog kantona.

Kako je rečeno na svečanosti, izložba je sastavljena od tri segmenta, a u prvom dijelu niz dokumenata i eksponata hronološki ilustruju historijat BiH od njenog nastanka do današnjih dana. U drugom segmentu izložbe predstavljene su ratne zastave svih jedinica Drugog korpusa Armije RBiH, a u trećem segmentu prezentirano je raznovrsno naoružanje i oprema koju su u proteklom ratu koristili borci Drugog korpusa Armije RBiH. Izložba „Domovina u srcu“ bit će otvorena do 10. oktobra 2019. godine.