Šta Slobodi može donijeti Bloudek?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nakon odlaska Mileta Lazarevića, šefa Stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda, na njegovo mjesto zasjeo je Marijan Bloudek, skoro sedamdesetogodišnji trener. U opciji za novog šefa struke Slobode bilo je pet imena, ali je sadašnja Uprava odabrala Bloudeka.

”Kontaktirali smo Bloudeka, imali smo razgovor s njim, predočili mu situaciju u klubu, šta se dešava, šta nam predstoji, koje probleme imamo, on je iznio svoj plan šta želi da radi ovdje, našli smo zajednički jezik, krenuli smo u zajedničku saradnju”, kazao je Eduard Brandalik, potpredsjednik UO FK Sloboda.

Bloudek će klub voditi do kraja sezone. Kaže da mu je glavni cilj da Sloboda opstane u Premijer ligi BiH. Prva provjera ga očekuje već u prijateljskom meču Slobode i Dinama u petak, a nakon toga i nastavak premijerligaškog takmičenja.

”Moj osnovni cilj je što prije prihvatiti filozofiju takmičenja i rada u FK Sloboda i da čim prije nađem put saradnje sa onima koji su meni najvažniji, a to su igrači”, naveo je Marijan Bloudek, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Ono što je pozitivno je da je pratio tuzlanski klub u ranijem periodu i zna šta će ga dočekati u svlačionici. Ipak ne daje velika obećanja.

”Da prostora ima za kvalitetan rad, za napredak, to se vidi. Jedno je sigurno, želim najviše i najbolje. Koliko ću u tome uspjeti sa svojom energijom da motiviram i pokrenem, to ćete vidjeti”, istakao je Bloudek.

Njegovi pomoćnici najvjerovatnije će biti Amir Spahić i Edin Ribić, a Gradimir Crnogorac je na školovanju za trenersku profi licencu. Na pitanje novinara o finansijskim problemima u klubu, iz Uprave ističu da je igračima uplaćen dio plate iz juna i jula, što znači da se duguje ostatak za ta dva mjeseca i septembarska plata. Podsjetit ćemo da Sloboda u petak 11. oktobra dočekuje zagrebački Dinamo što će biti poklon ljubiteljima fudbala. Očekuju se pune tribine stadiona Tušanj.