Šta Slobodi može donijeti Bloudek?

Šta Slobodi može donijeti Bloudek?

Objavio: -

Nakon odlaska Mileta Lazarevića, šefa Stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda, na njegovo mjesto zasjeo je Marijan Bloudek, skoro sedamdesetogodišnji trener. U opciji za novog šefa struke Slobode bilo je pet imena, ali je sadašnja Uprava odabrala Bloudeka.

”Kontaktirali smo Bloudeka, imali smo razgovor s njim, predočili mu situaciju u klubu, šta se dešava, šta nam predstoji, koje probleme imamo, on je iznio svoj plan šta želi da radi ovdje, našli smo zajednički jezik, krenuli smo u zajedničku saradnju”, kazao je Eduard Brandalik, potpredsjednik UO FK Sloboda.

Bloudek će klub voditi do kraja sezone. Kaže da mu je glavni cilj da Sloboda opstane u Premijer ligi BiH. Prva provjera ga očekuje već u prijateljskom meču Slobode i Dinama u petak, a nakon toga i nastavak premijerligaškog takmičenja.

”Moj osnovni cilj je što prije prihvatiti filozofiju takmičenja i rada u FK Sloboda i da čim prije nađem put saradnje sa onima koji su meni najvažniji, a to su igrači”, naveo je Marijan Bloudek, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Ono što je pozitivno je da je pratio tuzlanski klub u ranijem periodu i zna šta će ga dočekati u svlačionici. Ipak ne daje velika obećanja.

”Da prostora ima za kvalitetan rad, za napredak, to se vidi. Jedno je sigurno, želim najviše i najbolje. Koliko ću u tome uspjeti sa svojom energijom da motiviram i pokrenem, to ćete vidjeti”, istakao je Bloudek.

Njegovi pomoćnici najvjerovatnije će biti Amir Spahić i Edin Ribić, a Gradimir Crnogorac je na školovanju za trenersku profi licencu. Na pitanje novinara o finansijskim problemima u klubu, iz Uprave ističu da je igračima uplaćen dio plate iz juna i jula, što znači da se duguje ostatak za ta dva mjeseca i septembarska plata. Podsjetit ćemo da Sloboda u petak 11. oktobra dočekuje zagrebački Dinamo što će biti poklon ljubiteljima fudbala. Očekuju se pune tribine stadiona Tušanj.