Stanje na cestama: Upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom- naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 (prolaz kroz Neum), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Posebno upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.