23 C
Tuzla
22.05.2022.

Stanje na cestama – Zabranjen prevoz eksplozivnih materija u FBiH

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Zenica-Žepče (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) od ponedjeljka 18.04. ponovo počinju noćne obustave saobraćaja (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Zbog nastpajućeg vjerskog praznika Katoličkog Uskrsa večeras od ponoći do sutra (17.04.) do 24 satazabranjen je prevoz eksplozivnih mateija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila na ulazu u našu zemlju, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO