21.7 C
Tuzla
24.07.2024.

Stanje na putevima: Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima, učestali odroni

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Tuzle, Gračanice, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima (Mlinište), a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Vezane vijesti

TUZLA