15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Stanje na putevima – Moguća poledica u jutarnjim satima

Kolovoz je ovoga jutra pretežno suh i mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO